Op Kop maakt vliegende start

Datum:
 • zondag 19 januari 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het gaat om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.

  Persbericht van De Kop Werkt!

  17 januari 2020


  200 mensen op lanceringsevenement

  Op Kop maakt vliegende start

  Op Kop is live. Het platform en promotiecampagne voor het leren, werken en wonen in de Kop van Noord-Holland is vrijdagmiddag tijdens een drukbezochte bijeenkomst gelanceerd. Zo’n 200 mensen uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs zagen in Theater de Kampanje in Den Helder hoe bestuurlijk trekker wethouder Theo Meskers de website feestelijk opende. Daarmee maakt Op Kop een vliegende start.

  Op Kop is ontstaan om de vele kansen die de Noordkop rijk is breed onder de aandacht te brengen en vindbaar te maken. De Kop heeft namelijk ontzettend veel te bieden: interessante carriรจres bij zeer diverse bedrijven, bijzondere opleidingen bij het ROC Kop van Noord-Holland, Clusius College en Koninklijk Instituut Marine en een mooie woonomgeving. Op Kop brengt dat allemaal samen.

  Programmamanager Desirรฉ Peters: “Het is fijn dat we met Op Kop een overzichtelijke plaats hebben weten te creรซren waar alle kansen zichtbaar zijn. Maar dat is slechts een eerste stap. We moeten ook voorbij de bescheidenheid van de nuchtere Noord-Hollander. Met trots de buitenwereld enthousiasmeren over het moois dat deze regio te bieden heeft.”

  Theo Meskers stelt dat Op Kop het antwoord is op maatschappelijke vraagstukken zoals de veiligheid van ons land, voedsel- en energievoorziening. “Die zijn hier volop aanwezig. Als je werkt in de Kop van Noord-Holland, heb je niet alleen een leuke baan, maar is er een dimensie die ervoor zorgt dat je het verschil maakt. Dat geeft ons een extra goede positie op de arbeidsmarkt en daar kunnen we door Op Kop van profiteren. Jongeren vinden het interessant om een baan met meerwaarde te hebben.

  De Kop Werkt!

  Op Kop valt onder ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.


  Meer informatie vindt u op www.dekopwerkt.nl.

  0 reacties :

  Een reactie posten