Motie voor verbod knalvuurwerk Hollands Kroon blijkt losse flodder

Datum:
 • zaterdag 25 januari 2020
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - Een poging van GroenLinks, ChristenUnie en Lada om knalvuurwerk en vuurpijlen in Hollands Kroon te verbieden heeft het niet gehaald in de gemeenteraad. 


  Mike Deutekom 25-1-2020

  Nadat tijdens de vergadering bleek dat de overgrote meerderheid van de raad niet achter een gedeeltelijk verbod in Hollands Kroon stond, werd de motie ingetrokken. 

  De drie partijen wilden het college van burgemeester en wethouders vragen met ingang van de jaarwisseling 2020 - 2021 een verbod op het afsteken van knalvuurwerk en vuurpijlen te regelen. 

  Feest

  Ook werden B en W in de motie gevraagd te onderzoeken op welke wijze de gemeente - samen met inwoners - een oud-en-nieuwfeest voor iedereen mogelijk kan maken. Dat oud-en-nieuwfeest zou dan centraal of per dorp moeten worden gehouden. 

  Daarnaast wilden GroenLinks en ChristenUnie het college met een tweede motie vragen bij de minister van Justitie en Veiligheid te pleiten voor een landelijk verbod op consumentenvuurwerk. 

  Beide moties konden bij de andere fracties niet op steun rekenen. De meeste partijen willen de discussie in Den Haag afwachten over de afkondiging van een al dan niet landelijk vuurwerkverbod. 

  Burgemeester Rian van Dam zette vraagtekens bij de handhaafbaarheid van een plaatselijk verbod.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ik begreep dat Meskers van Hollands Kroon de meest groene gemeente wil maken?
  Is dat streven dan te rijmen met de gigantische luchtvervuiling van al dat vuurwerk?
  De overlast voor mens en dier vanwege die smeerlapperij is immens, daar wordt geen rekening mee gehouden.

  Een reactie posten