Australië: 207 brandstichters gearresteerd, ook milieuorganisaties schuldig aan bosbranden

Datum:
 • dinsdag 7 januari 2020
 • in
 • Categorie:
 • Bewijs van klimaatverandering is het zeker niet, zoals de media en van overheidssubsidies afhankelijke meteorologen beweren.


  6-1-2020
  _______________________________________________
  Ongemanipuleerde statistieken vanaf eind 19e eeuw wijzen uit dat er niets bijzonders is aan temperatuur en droogte in Australië – Vicepremier McCormick haalt uit naar het ‘schandelijke en walgelijke’ gedrag van ‘stapelgekke idioten’ die de bosbranden toeschrijven aan klimaatverandering
  ———————————————————————————
  Mainstream media en celebrities doen overkomen alsof de enorme bosbranden in Australië zijn veroorzaakt door record temperaturen (niet waar) en natuurlijk klimaatverandering. Dat de Australische politie bijna 200 brandstichters heeft gearresteerd wordt maar mondjesmaat belicht, net als het pijnlijke feit dat de bosbranden zich juist dankzij de eisen van milieuorganisaties om ‘de natuur zijn gang te laten gaan’ zo snel konden verspreiden.
  De branden, die veel omvangrijker zijn dan eerder dit jaar in de Amazone, eisten al 18 levens, vernietigden honderden (volgens andere bronnen zo’n 2000) huizen, en legden miljoenen hectaren bos en grond in de as. Ook zijn er naar schatting al een half miljard dieren omgekomen.
  Sinds het begin van de branden arresteerde de Australische politie 207 brandstichters, die een maximum straf van 25 jaar kunnen krijgen. In de staat Queensland werden 103 branden aangestoken, zo concludeerde de politie. Van de 98 aangehouden mensen zijn er maar liefst 67 minderjarig.
  85% van de branden hebben een menselijke oorzaak, waarvan 50% bewezen of verdachte brandstichting. De overige branden worden toegeschreven aan spelende kinderen of het roekeloos omgaan met vuur (zoals kampvuurtjes en sigaretten).
  Milieuorganisatie voor aanzienlijk deel schuldig
  Wat de branden dit jaar ook zo erg maakt is het gevolg van door milieuorganisaties geëiste nieuwe regels die het landeigenaren verbiedt om gecontroleerd stukken land af te branden, wat doorgaans juist wordt gedaan om veel grotere branden te voorkomen. In bijvoorbeeld Victoria hielden klimaatactivisten de gebruikelijke gecontroleerde branden tegen ‘om baby vogeltjes te redden’. Het gevolg: Nog véél meer dode vogels en andere dieren.
  Bewijs van klimaatverandering is het zeker niet, zoals de media en van overheidssubsidies afhankelijke meteorologen beweren. Er valt niet aanzienlijk minder regen in de getroffen regio’s, en het is er ook niet uitzonderlijk heet. In New South Wales, waar de meeste branden zijn, is het weliswaar erg droog, maar vooral vóór 1960 waren er diverse jaren waarin de droogte nog erger was:
  De gemiddelde maandtemperatuur van 38,0 graden is géén record voor Australië, zoals valselijk wordt beweerd. In drie jaren tussen 1899 en 1901 bedroeg het gemiddelde temperatuur ver boven de 38 graden:
  Vicepremier: ‘Schandelijk en walgelijk dat stapelgekke idioten dit toeschrijven aan klimaatverandering’
  Net als in Europa zijn het ook in Australië vooral de linksgroene klimaataanbidders die –niet gehinderd door enige kennis van zaken- met hun krankzinnige eisen exact het omgekeerde bewerkstelligen van wat ze zeggen te willen bereiken. ‘Deze problemen zijn veroorzaakt door de Groenen,’ zei oud-vicepremier Barnaby Joyce tegen The Australian. ‘Dankzij groen beleid hebben we geen toegang meer tot oude dammen en nationale parken, mogen we geen bomen meer omzagen, en liggen er overal bomen op de wegen, waardoor mensen niet kunnen ontsnappen.’
  In grote delen van Australië is het door ‘groen klimaatbeleid’ verboden om op je eigen land bomen te kappen, zelfs als ze een gevaar vormen voor je woning of die van anderen. Liam Sheahan kreeg in 2002 een boete van $ 50.000,- en moest nog eens $ 50.000,- aan ‘kosten’ betalen omdat hij toch enkele bomen rondom zijn huis in Victoria had gekapt. In 2009 werd zijn gelijk bewezen toen zijn huis het enige was dat ongeschonden overeind bleef tijdens bosbranden die het complete dorpje waar hij woonde (St. Andrews)  verwoestten. Er vielen in dat jaar overigens 20 doden bij de branden.
  De huidige vicepremier Michael McCormick haalde weliswaar woedend uit naar het ‘schandelijke en walgelijke’ gedrag van ‘stapelgekke idioten’ die de bosbranden toeschrijven aan klimaatverandering, maar is tegelijkertijd mede verantwoordelijk voor de invoering van almaar absurdere milieu- en klimaatwetgeving. Zou premier Mark Rutte zijn inmiddels beruchte misleidende tactieken van hem hebben geleerd, of juist andersom?

  Xander

  0 reacties :

  Een reactie posten