VVD wil geld van Rijk om komst 40.000 extra woningen in Noord-Holland Noord mogelijk te maken

Datum:
 • donderdag 12 december 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Het Rijk moet met geld over de brug komen om de komst van 40.000 woningen in Noord-Holland Noord mogelijk te maken. Dat vindt VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis.


  Koerhuis pleit in de Tweede Kamer voor een speciale ’woondeal’ voor Noord-Holland Noord. Deze regio heeft aangegeven 40.000 huizen extra te willen bouwen boven de 20.000 die daar voor de komende jaren staan gepland.
  Koerhuis is een groot voorstander van het bouwen in dit deel van Noord-Holland. ,,We moeten niet alleen bouwen in de Randstad of Amsterdam. We moeten juist ook bouwen waar de ruimte ligt, in de regio. Ik wil daarom dat er een speciale woondeal Noord-Holland Noord komt.’’
  Met een motie in de Tweede Kamer heeft de VVD vorig jaar, samen met het CDA, de minister opgedragen om gemeenten boven Amsterdam meer ruimte te geven om te bouwen. Zodat er ook daar extra huizen komen.
  In een woondeal worden afspraken gemaakt over hoe, waar en wanneer de huizen worden gebouwd. Het Rijk heeft een woningbouwimpuls beschikbaar van 1 miljard euro voor de regio’s met een woondeal. Koerhuis: ,,Dit geld hoeft niet alleen naar Amsterdam en de grote steden te gaan. Dit geld kan ook naar Noord-Holland Noord, voor bijvoorbeeld een goede en snelle doorstroming op wegen en sporen, maar daarvoor is er wel een woondeal nodig.’’
  De minister heeft inmiddels toegezegd te kijken of er een woondeal voor Noord-Holland Noord kan worden gesloten.'
  Noordholland Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten