Klimaathoax – heel de EU aan de bedelstaf vóór 2050

Datum:
 • vrijdag 13 december 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • De EU heeft de plannen (en machtsgreep) van Frans Timmermans voor een Green Deal goedgekeurd. De klimaathoax gaat nu heel de EU aan de bedelstaf voor een progressief fantoom. Want uiteindelijk is zij totaal onbetaalbaar zonder een stevig verlies aan welvaart.


  DOOR  · 13 DECEMBER 2019
  Het triomfalisme over deze waanzin bij de staatsomroep is tamelijk waanzinnig. Dat is zelfs uit de Teletext-samenvatting destilleerhaar..
  Klimaathoax
  De NOS kopte op de site:
  Het is minder dan een jaar geleden dat dit ook door wetenschappers uit het kamp van de klimaathoax als een onmogelijkheid werd beschouwd, maar men heeft elkaar zodanig opgejut dat het nu tot beleid is verheven. Wie nog bewijzen zocht dat de meeste bestuurders dom kuddevolk zijn hoeft niet verder te zoeken. Alleen Polen maakte een voorbehoud:
  De Europese regeringsleiders hebben afgesproken dat de EU in 2050 klimaatneutraal moet zijn. Alleen Polen, dat voor elektriciteit sterk afhankelijk is van kolencentrales, doet voorlopig nog niet mee.
  Het land onderschrijft het doel, maar moet thuis de politieke discussie nog voeren of de doelen haalbaar zijn. Volgend jaar zomer laten de Polen weten of ze alsnog mee willen doen. “Ze moeten nadenken of het allemaal gaat lukken”, vatte premier Rutte het na afloop van de vergadering samen. “Met name Polen moet z’n economie die op kolengestookte centrales is gebaseerd ingrijpend veranderen.”
  Ook interessant is de zelf-ontkenning die gisteren in Brussel hoogtij vierde. Vergelijk het Teletextberichtje met dit:
  De regeringsleiders slaagden er lange tijd niet in om hun verschillen te overbruggen. Het ging niet alleen over de vraag of de Poolse kolenmijnen op korte termijn gesloten moeten worden, maar ook over kernenergie. Premier Rutte snapte de zorgen niet van met name Tsjechië en Hongarije. “Kernenergie mag gewoon. Er is geen enkele regel die dat verbiedt.”
  “Het mag gewoon”, zei Rutte. Gecombineerd met wat de Teletext-redactie daarvan maakte zie u al wat dat waard is, en bovendien is het een veeg teken dat de autonomie van de lidstaten zo duidelijk ondergeschikt wordt gemaakt aan de eisen van Brussel. Let wel; autonomie. Dat de eertijdse soevereiniteit niet meer bestaat wordt in regeringskringen steeds vaker als een fait accompli beschouwd, en derhalve verder genegeerd. Dat u jarenlang bent voorgelogen? Ach, zou je van Rutte verwachten te horen: ïk lieg zoveel, wat is ditmaal precies het probleem?”
  Dat kernenergie wel degelijk een probleem was blijkt echter niet alleen uit het evidente linkse gedram dat aan de basis ligt van de hele klimaathoax, maar ook uit:
  Uiteindelijk staat dat ook in de conclusies die de regeringsleiders hebben getrokken, waardoor Tsjechië en Hongarije die zeggen kernenergie nodig te hebben om klimaatneutraal te worden, ook akkoord gingen.
  Aangezien de EU steeds meer toe gaat naar een systeem waarin alles dat niet expliciet door haar wordt toegestaan, verboden is, herkenden de leiders van Hongarije en Tsjechië de noodzaak dat op papier te laten vastleggen.
  Uit alles blijkt bij deze regeringsleiders de diepe angst voor de oppositie die door verstandiger mensen tegen de EU wordt gevoerd. Een andere verklaring voor een pakket maatregelen dat een jaar geleden nog als onrealistisch werd beschouwd is moeilijk denkbaar.
  Bedenk wel, dat u degenen bent die alles betalen moet. Uw bewegingsvrijheid zal worden ingeperkt en de directe, maar meer vooral nog juist de indirecte belastingen, zullen tot in de hemel groeien.

  Meer over de klimaathoax leest u hier op Veren of Lood.


  0 reacties :

  Een reactie posten