Even een plasje in een tuin tijdens de Polderse kermis? Dat kan komend jaar weer beboet worden

Datum:
 • donderdag 19 december 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Wie komend jaar tijdens bijvoorbeeld de Polderse kermis plast op een andere plek dan de daarvoor bestemde toiletten, krijgt direct een boete als hij of zij op heterdaad wordt betrapt.
  Dat is gisteravond door burgemeester Rian van Dam van Hollands Kroon toegezegd aan de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders wilde graag het verbod op het zogenoemde wildplassen terug zien in de algemene plaatselijke verordening (APV). Dit was in 2015 uit de APV geschrapt. B en W dachten destijds dat het wildplassen indien nodig via het strafrecht kon worden aangepakt door een beroep te doen op het artikel over de ’schending van de eerbaarheid’, maar dat blijkt juridisch niet het geval te zijn.

  Overlast

  ,,Het gaat er om dat er kan worden opgetreden als er bij de randen van evenemententerreinen ongewenst gedrag vertoond wordt, waarbij er overlast ontstaat bij omwonenden’’, liet burgemeester Van Dam weten. ,,Bijvoorbeeld omdat er in tuinen en tegen schuttingen wordt geplast.’’
  ,,Dan moet dit artikel in de APV anders worden uitgelegd dan nu het geval is’’, gaf VVD-fractievoorzitter Erik Annaert aan. ,,Nu staat er dat er eerst het gesprek wordt aangegaan met de wildplasser, waarna er bij herhaling wordt opgetreden. Dat lijkt me lastig handhaven. Niemand plast en moet direct daarna weer plassen terwijl de controlerend ambtenaar van de gemeente naast hem staat. Als de burgemeester hier direct handhaven van maakt, dan kunnen wij hiermee instemmen.’’
  Van Dam kon die toezegging doen. Ook gaat het college onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om ’verrommeling’ in de openbare ruimte door reclameborden tegen te gaan.
  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Wie gaat dat controleren? De politie die je nooit ziet?

  Anoniem zei

  Zo, gaan ze handhaven?? Zijn ze ziek bij Hollands kroon?? Weten ze wel wat dat is?? Dat wordt konden ze toch niet??

  Een reactie posten