De luchthaven van Den Helder is de enige die gekwalificeerd is voor de wind-industrie,

Datum:
 • vrijdag 13 december 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • DEN HELDER

  De regionale luchthaven in Den Helder is de enige Nederlandse heliport die gekwalificeerd is voor de wind-industrie.  De luchthaven van Den Helder is de enige die gekwalificeerd is voor de wind-industrie, de sector die wordt gezien als de redding voor de grootste haven van de Noordkop

  De cruciale speler is DHSS, wat staat voor: Den Helder Support Service. Aan het roer staat Wim Schouwenaar. Door de Havenclub gelauwerd met de titel Havenman van het Jaar. Vanuit zijn riante directiekamer op Kooypunt heeft de Nieuwedieper uitzicht op de luchthaven. Hij ziet elke werkdag de helikopters die zijn bedrijf inhuurt opstijgen en landen terwijl hij achter zijn bureau internationaal zaken doet. En die zaken gaan nu heel goed voor zijn onderneming.
  Dat is niet altijd zo geweest, want ook DHSS beweegt mee op de economische golven van de energiesector. Op het ene moment kost ruwe olie 100 dollar per vat en een jaar later de helft. Maakt nogal wat uit voor het proces van zoeken naar en het winnen van fossiele brandstoffen. Voor werk- en ondernemers in de bedrijfstak betekent dit prijsverschil kaas op het brood of een droge snee. In Den Helder wordt Daan Groot beschouwd als peetvader van bedrijven die diensten verlenen aan de offshore. Wim Schouwenaar kun je zien als diens ideale schoonzoon. De acoliet wist de dienstverlening aan bedrijven naar een hoger niveau te brengen.
  Bolderheij bevestigt die lezing. Haar collega Conny van den Hoff, directeur van de luchthaven, is blij met de aanwezigheid van DHSS in de stad: ,,Ik feliciteer het bedrijf met de derde belangrijke opdracht in Offshore Wind, die wederom vanuit Den Helder Airport wordt uitgevoerd. We zijn er trots op!”
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten