Agractie oneens met interview OM over protesten

Datum:
 • vrijdag 27 december 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Agractie Nederland is ontstemd over een interview waarin officier van justitie Linda Bregman zegt dat de politie niet was opgewassen tegen de trekkers van de boze boeren.


  27-12-219
  Agractie meent dat het Openbaar Ministerie (OM) zijn straatje probeert schoon te vegen ten koste van de boeren.

  Beweegbare afzetting

  In het interview zegt Bregman dat chauffeurs van vrachtwagens die waren ingehuurd als beweegbare afzetting van het Binnenhof, werden bedreigd en geïntimideerd. “Er was veel alcohol in het spel. Daarnaast hadden de boeren veel steun van het publiek. Als je dan stevig optreedt, kan de boel enorm escaleren, met alle risico’s van dien. Tegen welke prijs wil je dan gaan optreden?”, aldus Bregman in het personeelsblad Opportuun van het OM.

  Trekkers weren van snelweg

  In het interview wijst de officier erop dat het altijd het uitgangspunt is geweest om trekkers te weren van de snelweg. “Ze zijn gewoon niet tegen te houden, alleen al door hun afmetingen. Uit veiligheidsoverwegingen is ervoor gekozen de trekkers op de snelwegen toe te staan.”
  Toch vindt Bergman dat de overheid best trots mag zijn op het resultaat van de handhaving. “We hebben gedaan wat we konden en er zijn minder dan dertig verdachten aangehouden.”

  Kritiek van Agractie

  Agractie is het niet eens met deze lezing van de gebeurtenissen. Volgens deze belangengroep “had de driehoek in Den Haag op 1 oktober hun zaakjes niet geregeld” en lieten ze “trekkers gewoon doorrijden”. De acties verliepen volgens haar in een “gemoedelijke sfeer” zonder aanhoudingen, overtredingen of alcoholgebruik, “een enkel incident daargelaten”. Daarbij werden “overal in het land colonnes trekkers door politieagenten van lokale korpsen rechtstreeks de snelweg op geleid, regelmatig uitgezwaaid door de plaatselijke burgemeester en wethouders.”
  Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.
  Marleen-Purmer

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Zo heeft iedereen toch zijn eigen werkelijkheid. Ik vind die van het OM in dit geval veel geloofwaardiger. Het ging hier om pure intimidatie en stampvoeterij.

  theo zei

  En ze hadden nog wel zo geoefend op de blokkeerfriezen en toch nog mislukt.

  Anoniem zei

  De laatste jaren is het bij het OM een rommeltje, kijk naar de vervolging op Wilders met zijn uitspraak over criminele Marokkanen. Andere politici van de PvdA die veel ernstiger uitspraken deden werden niet vervolgd. Hoe krijg je het als normaal mens voor elkaar een volk een RAS te noemen, het OM krijgt het voor elkaar en krijgt dan nog een stel corrupte rechters mee. Geeft eens temeer aan dat het een stel vooringenomen personen met een dubbele agenda zijn, zowel het OM als de rechterlijke macht.

  Een reactie posten