Wouter Schmidt: ’Dit is het bewijs’

Datum:
 • zaterdag 2 november 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • HOLLANDS KROON - HIPPOLYTUSHOEF - „Dit is het bewijs”, zegt Wouter Schmidt. „Het bewijs dat ze alles in stukjes blijven knippen en de structuur niet zien.”   2-11-2019 Suzanne Rijnja

  Hij reageert op het antwoord van de gemeente Hollands Kroon: ze kunnen nog niet vertellen hoe het kan dat zijn gezin al twintig jaar wordt lastiggevallen, omdat de politie nog druk bezig is met onderzoek na de vuurwerkbom afgelopen week. 

  Daarnaast merkt hij ook op dat de burgemeester naar de aangiftes van de afgelopen vijf jaar heeft gekeken. „Naar de aangiftes van de periode daarvoor mag niet gekeken worden. Die worden na vijf jaar vernietigd of verborgen.” 

  Dit geeft een beetje een scheef beeld van wat er allemaal is gebeurd. „Verdoner van het CJO heeft het over een lage aangiftebereidheid, een soort moeheid. Maar is dat wel moeheid als je al vijftien jaar lang aangifte doet? Die moeheid veroorzaken de instanties zelf.” Ook Wouter Schmidt ging steeds minder aangifte doen. „De laatste jaren hebben we alleen aangifte gedaan van de grote incidenten, niet meer van de kleinere.” 

  Wouter Schmidt heeft zich de afgelopen week ook verbaasd over de reacties van zijn dorpsgenoten. „Er werd gezegd dat we weggepest zijn uit Soesterberg. Maar dat is helemaal niet zo. Ik verhuisde naar Hippolytushoef omdat ik in deze omgeving een baan kreeg. Het hele dorp denkt te weten waar het over gaat: buren suggereerden ook dat het niet om antisemitisme ging, maar om sensatie. Maar hoe kan iemand dat weten? Dat weet alleen de dader.”

  Noordhollands Dagblad  

  0 reacties :

  Een reactie posten