Stikstofproblematiek zorgt voor minder investeringen op zee

Datum:
 • dinsdag 26 november 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Havenbedrijf Port of Den Helder ondervindt nog geen last van het strenge stikstofbeleid, maar op zee zorgt het wel voor problemen.

  Dat meldt directeur Jacoba Bolderheij naar aanleiding van de noodklok die geluid wordt door haar collega van Port of Moerdijk. Dat havenbedrijf zag een Brits bedrijf dat voor 100 miljoen wilde investeren, afhaken vanwege de problematiek rond stikstof.
  Bolderheij: ,,Stikstof-problematiek speelt in het hele land bij nieuwe projecten. Dan zal er compensatie gevonden moeten worden. Op dit moment zijn er geen nieuwe bouwprojecten in het door ons beheerde gebied die hier last van ondervinden. Het speelt overigens ook op zee.” Dus indirect kan bedrijfsleven in de Noordkop wel degelijk last ondervinden.
  Volgens Nogepa, de vereniging van olie- en gasbedrijven dreigen er inderdaad voor honderden miljoenen euro’s aan investeringen voor Nederland verloren te gaan indien er geen snelle oplossing komt in het stikstofdossier. Secretaris Jo Peters van Nogepa: ,,De olie- en gassector wordt inderdaad geraakt. En niet zo’n klein beetje ook.” Zeker 33 projecten met een totale investeringswaarde van ruim €800 mln ondervinden hinder, ook al is de stikstofuitstoot miniem, schrijft hij in een brandbrief aan het kabinet. ,,Dit leidt tot het versneld uitputten van de bestaande reserves, kapitaalvernietiging en een onnodige reductie van de inkomsten van de Nederlands staat”, stelt Peters.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten