Provincie en gemeenten in Noord-Holland kiezen voor gebiedsaanpak zonnepanelen op agrarische daken

Datum:
 • woensdag 13 november 2019
 • in
 • Categorie: , , , ,

 • Hollands Kroon - LTO Noord verzorgt deze energiescans13-11-2019  LTO Noord, provincie Noord-Holland en de gemeenten Drechterland, Beemster en Hollands Kroon een samenwerkingsverklaring ondertekend voor een gebiedsaanpak zonnepanelen op agrarische daken. Namens Hollands Kroon tekende wethouder Theo Meskers de verklaring. 

  Agrariërs kunnen energietransitie versnellen

  De provincie Noord Holland ziet een belangrijke rol voor de agrarische sector in het versnellen van de energietransitie. Samen met de gemeenten Drechterland, Beemster en Hollands Kroon worden agrarische ondernemers gestimuleerd en gefaciliteerd om zonnepanelen op hun daken te laten installeren. Hiermee wordt bijgedragen aan de energietransitie zonder dat daarvoor kostbare landbouwgrond wordt opgeofferd voor zonneparken.

  Energiescan

  Schuren, stallen en bedrijfsgebouwen hebben grote daken en zijn uitermate geschikt om een substantiële hoeveelheid duurzame energie op te wekken. Agrariërs met plannen voor zonnepanelen op hun vastgoed kunnen een energiescan voor hun bedrijf aanvragen. LTO Noord verzorgt deze energiescans, zodat de ondernemers onafhankelijk advies krijgen over de optimale businesscase voor hun bedrijf.

  Rol van netbeheerder

  De lokale netbeheerder Liander en de Rabobank zijn ook betrokken. Door de investeringsplannen in zonne-energie van agrariërs in de drie gemeenten in beeld te brengen, weet netbeheerder Liander of de aansluitcapaciteit voldoende is en waar het elektriciteitsnet om aanpassing en uitbreiding vraagt. Bij de Rabobank kunnen agrariërs mogelijk terecht voor financieringsmogelijkheden.

  Informatieavond

  Begin 2020 organiseert LTO Noord in samenwerking met de gemeente Hollands Kroon informatieavonden. Hiervoor ontvangen agrarische ondernemers in het eerste kwartaal van 2020 een uitnodiging.

  HK

  0 reacties :

  Een reactie posten