Joods gezin Schmidt wordt nog steeds getreiterd

Datum:
 • dinsdag 12 november 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Hippolytushoef - Het Joodse gezin Schmidt uit Hippolytushoef wordt nog steeds getreiterd.
  Lydia Jasper 12-11-2019

  Ondanks de publiciteit en verontwaardiging over de ellende die het gezin al twintig jaar heeft moeten doorstaan. Drie jongeren, rond de zeventien jaar, fietsten donderdagmiddag langs de woning en riepen ’Heil Hitler’ tegen de jongste zoon. 

   „De groep is hardleers”, zegt vader Wouter Schmidt. Eerder zei hij dat het vooral minderjarigen zijn die zijn gezin belagen. „Het is een hardnekkig probleem. Ik weet zeker dat het antisemitisme is. Je zou de jeugd wijzer kunnen maken, maar helpt mij dat nu? Voor mij is het te laat.” 

  Nadat een vuurwerkbom woensdag 23 oktober een ruit uit de sponning blies, zocht hij de publiciteit. Het leidde tot grote verontwaardiging en steunbetuigingen aan zijn adres. „Mensen brachten bloemen, een doosje chocolade of kwamen voor een babbeltje. Het lijkt heel klein, maar het is goed om te zien dat mensen ons steunen. Het neemt echter niet weg dat de helft van die bezoekers van buiten het eiland - Wieringen - komt. Uit Zeeland, Kampen, Katwijk. Van een zorgboerderij uit Friesland. Ondanks de mentale beperking zien deze mensen dat het fout is wat hier gebeurt.”  

  Kapot schamen 

  Schmidt vraagt zich nu af of hij niet eerder de media had moeten benaderen. „Had ik daarmee mijn kinderen de ellende van twintig jaar kunnen besparen? Ik wil hier niet meer blijven wonen. Er is zoveel gebeurd. Ondanks dat mensen tegen me zeggen dat ze zich kapot schamen dat dit in hun dorp kon gebeuren, moeten er mensen zijn geweest die het wel hebben geweten. Als ik in de supermarkt loop, moet ik wel mensen tegenkomen die de daders kennen of die hun de hand boven het hoofd hebben gehouden. Er moeten ouders, broers, zussen of vriendjes zijn geweest die niets hebben gedaan om iets aan de situatie te veranderen.” 

  Morgenochtend gaat de politie camera’s ophangen om verdachte situaties rond het huis te registreren. Schmidt zei eerder dat de politie ’niets’ deed en dat hij daarom bij ’kleine incidenten’ al geen aangifte meer deed. „Bij het grasmaaien vond ik een label van de vuurwerkbom. Het gaat om een Cobra 6, het zwaarste illegale vuurwerk dat er is. De politie was niet erg enthousiast toen ik belde en het ze later gaf. Want er zou wel geen DNA meer op te vinden zijn. Als ik dit fragment kon vinden, hebben ze niet alles grondig doorzocht.” 

  Hij ervaart het contact met de gemeente als ’formeel’. Woordvoerster Noortje Slot laat weten dat de familie Schmidt een direct contactpersoon bij Hollands Kroon heeft, waarmee regelmatig contact is. „Dit nummer kan op ieder moment van de dag gebeld worden.”

  Noordhollands Dagblad


  7 reacties :

  Anoniem zei

  Misschien kunnen ze in het onderwijs, wat hoofdzakelijk links is en dus Palestijnen omarmen en Joden veroordelen, toch eens proberen de kinderen bij te brengen dat ook de Joden in Nederland vreedzaam en veilig zouden moeten kunnen leven.
  Het is volkomen ongeloofwaardig dat de politie zogenaamd niet weet wie die totale malloten zijn. Ging het in de jaren 1940-1945 niet precies zo?

  Anoniem zei

  De politie is de grootste misdadiger.
  Na 20 jaar geen dader(s)?

  Anoniem zei

  Nu staat er een bewakingstoren in de tuin. Camera met twee schijnwerpers en sirene. Helikopter view ontbreekt wel een beetje omdat te plaatsen als men de geschiedenis kent van de vernietigingskampen.

  Anoniem zei

  Er staan nu zelfs twee bewakingstorens in de tuin van de familie. Zou de derde al onderweg zijn om op het aangrenzende schoolplein te worden geplaatst?

  Anoniem zei

  Hebben die jongeren geen ouders?

  apekindje en potjerol zei

  Natuurlijk hebben deze *jongeren* ouders.
  Die zijn dom, laagopgeleid, geen interesse naar de kinderen, de hele dag op de bank hangen, niet werken maar een uitkering ontvangen, een beetje zoals de derde generatie buitenlanders.
  Dit land is behoorlijk naar de klote en zolang dit geteisem zal worden geaccepteerd daalt het niveau van wat ooit een mooi Nederland was.

  Anoniem zei

  Anoniem 5, de schooiers hebben ouders die waarschijnlijk links zijn en daarvan is bekend dat ze weinig met Joodse mensen op hebben.

  Een reactie posten