Gemeenten verwerpen kritiek deal

Datum:
 • vrijdag 1 november 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Heerhugowaard - De 18 gemeenten in Noord-Holland Noord verwerpen alle kritiek op de aanbesteding van de gesloten jeugdzorg, waarover in betrokken gemeenteraden vragen zijn gesteld. 
  Koen van Eick 1-11-2019

   Progressieve partijen kregen informatie afkomstig van een anonieme klokkenluider, waarbij het beeld van een voorkeursbehandeling en belangenverstrengeling is ontstaan. 

  Horizon kreeg de miljoenenklus toegewezen en heeft een locatie in Bakkum. Dit ging ten koste van Parlan/Transferium in Heerhugowaard. Dat zou zijn toegewerkt naar Horizon als winnaar is volgens de gemeenten onjuist. De naam wordt weliswaar in aanbestedingsdocumenten genoemd, maar dat heeft betrekking op kinderen tot 12 jaar en niet vanaf die leeftijd. 

  Van de aantijging belangenverstrengeling klopt in de ogen van de gemeenten ook niets. Inderdaad heeft Hollands Kroon voor zorgtaken in haar gemeenten Incluzio gecontracteerd en bestaan er banden tussen Incluzio en Horizon. Maar dat bedrijf heeft ’geen rol gehad in de aanbesteding of bij de keuze van de leden van de beoordelingscommissie’.

  Noordhollands dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten