De Aarde is groener geworden

Datum:
 • zaterdag 30 november 2019
 • in
 • Categorie:
 • Uitkomsten van een omvangrijk NASA-onderzoek


  (Vertaling: E.J. Bron) 30-11-2019
  Meer dan twee decennia lang hebben twee satellieten van de NASA alle mogelijke plaatsen van de wereld met korte tussenpozen steeds opnieuw gefotografeerd. Het verrassende resultaat: de Aarde is groener geworden.
  Die Freie Welt
  Uitbreiding van de woestijnen? Kappen van het regenwoud? Rooien van groene gebieden voor de industrie en stedenbouw? Dat kan allemaal ten dele wel kloppen. Maar in zijn totaliteit is summa summarum de Aarde in de afgelopen decennia groener geworden.
  Tot dit inzicht zijn wetenschappers van de Amerikaanse ruimtevaartautoriteit NASA en de Universiteit Boston gekomen (zie bericht “Focus-Online”). De NASA had meer dan twee decennia lang d.m.v. twee satellieten elke denkbare plek op Aarde steeds opnieuw gefotografeerd.
  In veel landen in de wereld werden bossen aangeplant. Niet alleen in Europa. Vooral in China heeft men geprobeerd om door bebossing de uitbreiding van de woestijnen (bijvoorbeeld de Gobi-woestijn) te verhinderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Dat zou ook globaal te merken zijn. Ook India zou daar aan bijgedragen hebben, doordat daar geprobeerd werd om woeste gronden in groene gebieden te veranderen en meer land voor de akkerbouw te winnen. Europa staat op de derde plaats wat betreft het proces van groen maken. De bossen breiden zich verder uit.
  De som van alle groene oppervlaktes die in de afgelopen twintig jaar op Aarde nieuw zijn ontstaan, komt overeen met de grootte van het hele Amazonegebied. Desondanks is het kappen van het regenwoud in de tropische regio´s een reden tot zorg. Hier zou men, aldus de onderzoekers, actief moeten worden en de regenwouden beter beschermen.
  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron(www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten