Wat betekenen groene plannen ‘klimaatchef’ Timmermans voor Nederland?

Datum:
 • donderdag 10 oktober 2019
 • in
 • Categorie:
 • Het Europees Parlement heeft er woensdag officieel mee ingestemd dat Frans Timmermans (PvdA) de komende vijf jaar eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie wordt.
  9-10-2019
  Daarnaast wordt hij als portefeuillehouder klimaat verantwoordelijk voor het klimaatbeleid van de Commissie.  Zijn ambities zijn niet gering: Timmermans wil ‘massale herbebossing’, onderdeel van de Green Deal die hij vanaf 1 november wil gaan realiseren.
  Correspondent Europese Unie Jelte Wiersma volgde dinsdagavond de hoorzitting in het Europees Parlement, die de sterke debater Timmermans met vlag en wimpel doorstond. Mede door zijn indrukwekkende talenkennis wist de sociaal-democraat zelfs meermaals de handen op elkaar te krijgen van de Europarlementariërs.
  Maar wie verder kijkt, stelt Wiersma, moet de plannen van Timmermans met gefronste wenkbrauwen aanzien. Want wat betekenen diens ‘groene’ beloften voor de onderhandelingspositie van Nederland in de EU? En wat gaat de Nederlandse belastingbetaler er van merken?
  In de nieuwe EW-podcastserie Brusselse Bobo’s en Baantjesjagers blikt Wiersma terug op de hoorzitting van Timmermans en kijkt hij vooruit naar wat de nieuwe ‘klimaatchef’ in Brussel wil bereiken:
  Elsevier 
  Zie ook:

  10-10-2019

  Derk-Jan Eppink (FVD) nagelt klimaatpaus Timmermans aan het kruis “meest populistische speech ooit”  0 reacties :

  Een reactie posten