Vervolgstappen gemeente Hollands Kroon duidelijk na uitkomst politieonderzoek naar vuurwerkbom bij Joodse familie:

Datum:
 • dinsdag 29 oktober 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • HOLLANDS KROON - HIPPOLYTUSHOEF -Focus op daders, preventie en veiligheidsgevoel


  Bij de gemeente zijn ze in afwachting van bevindingen van het politieonderzoek, vertelt burgemeester Rian van Dam. „Alle feiten worden nu op een rijtje gezet.”
  Ten eerste gaat het om het strafbare feit van afgelopen week, vertelt ze. „De politie doet onderzoek. Er wordt gekeken naar wat zich precies heeft afgespeeld. We proberen de daders van het incident te identificeren en daarna aan te pakken.”
  Ook wordt ingezet op het voorkomen van nieuwe incidenten. „Dat gaat meer over een structurele aanpak. Hebben we de jongeren in beeld en wat kunnen we doen om meer incidenten tegen te gaan?” Een onderdeel van die aanpak kan bijvoorbeeld jongerenwerk zijn. De gemeente zegt een een goed beeld te hebben van jongeren die voor overlast zorgen in Hollands Kroon, waaronder in Hippolytushoef. „Een groep die weleens voor overlast zorgt. Of diezelfde jongeren hiervoor verantwoordelijk zijn, kan ik nog niet zeggen. Dat moet nog uit het onderzoek blijken.”
  Tenslotte wil Van Dam zich richten op het gevoel van veiligheid voor het gezin. Dinsdag ging ze daarom bij de familie Schmidt langs om te kijken wat voor rol de gemeente hierin kan spelen.

  Geen getuigen

  De politie kan nog geen vorderingen in het onderzoek melden. Tot nu toe hebben zich nog geen getuigen gemeld bij de politie, meldt woordvoerster Jamy-Lee Roy. „Het kan zijn dat mensen uit een kleinere gemeenschap zich minder snel melden. Getuigen kunnen daarom ook anoniem een tip doorgeven via 0800-7000.”

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Het zullen je kinderen maar zijn die zo discrimineren. Zulke ouders moeten ze ook in heropvoedingsgestichten opsluiten.

  Anoniem zei

  Politie is geïnformeerd over jongeren die na de explosie gesignaleerd zijn even verderop na de explosie. Klopt dus niet dat er niemand zich gemeld heeft. Blijkbaar gaat er iets mis in de communicatie.

  Een reactie posten