Gemeente Den Helder wacht nog steeds op geld Rob Scholte

Datum:
 • vrijdag 18 oktober 2019
 • in
 • Categorie:


 • DEN HELDER


  De gemeente Den Helder wacht nog steeds op de vordering van circa €400.000 die kunstenaar Rob Scholte moet betalen.


  Casper Duin 18-10-2019
  ,,Op het verzoek om uitvoering te geven aan het vonnis van de rechtbank hebben wij geen gehoor gekregen van of namens de heer Scholte. Wij onderzoeken momenteel welke vervolgstappen de gemeente gaat nemen om tot inning van de vordering over te kunnen gaan’’, zo meldt woordvoerster Joyce in ’t Veld van de gemeente Den Helder.
  Scholte moet de gemeente, na een vonnis van de kantonrechter in een geschil tussen gemeente en de kunstenaar, vier ton betalen aan onder meer ontruimings- en opslagkosten, alsmede openstaande rekeningen voor gas, water en licht.
  ,,Ik ken niemand die binnen twee weken even vierhonderdduizend euro kan ophoesten’’, reageert Benno Friedberg, raadsman van Scholte. ,,U wel? Als de gemeente iets wil, dan weten ze mij vast te vinden. Daar had men eerder ook geen probleem mee. Ik speel dit liever niet via de media. Net zoals dat ik geen mededelingen doe over het beslag dat op de kunst ligt. Dat behoort tot mijn geheimhouding. Vergeet niet dat er nog een vonnis ligt waarin wij in het gelijk zijn gesteld over het onrechtmatig afbreken van de onderhandelingen. Daar komt dan weer een vordering van ons uit voort.’’

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten