Beslagencircus rond kunstenaar Rob Scholte draait door. Nu legt gemeentelijke deurwaarder beslag op geld uitgever boek

Datum:
 • donderdag 31 oktober 2019
 • in
 • Categorie:
 • Het beslagencircus rond kunstenaar Rob Scholte gaat door. Nu wil de gemeentelijke deurwaarder geld zien van de uitgever van het boek over Rob Scholte.



  De Alkmaarse deurwaarder Van der Meer & Philipsen heeft uitgever Jaap Holtzapffel gisteren gemeld dat er derdenbeslag gelegd wordt op zijn rekeningen. Geld dat hij schuldig is aan Rob Scholte moet worden overgemaakt naar de deurwaarder.
  De uitgeverij van Holtzapffel, Hommage Books in Haarlem, heeft begin december 2018 het boek Werkelijke Waarden uitgegeven in verband met de zestigste verjaardag van Rob Scholte. In het forse boek staan foto’s van en interviews met de kunstenaar. De opbrengst van het boek is volgens de uitgever bedoeld voor de voortzetting van het Rob Scholte Museum.
  De kunstenaar noemt het een ’roofboek’ omdat hij er geen toestemming voor heeft gegeven. De uitgever betwist dat. Rob Scholte heeft hem onlangs gemaand om 60.000 euro, de vermeende opbrengst van het boek, naar hem over te maken. Als Holtzapffel daar geen gehoor aan zou geven, zou de kunstenaar een deurwaarder op hem af sturen.
  De gemeentelijke deurwaarder is dat voor geweest. Holtzapffel is te verstaan geweest geen cent aan Rob Scholte te geven. De uitgever is niet van plan gehoor te geven aan het bevel van de deurwaarder om het geld naar hem over te maken: ,,De gemeente Den Helder krijgt geen cent van mij. Ik ga Scholtes schulden niet betalen.’’
  Noordhollands dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Een uitgever zijn bedrijf in de problemen storten door zijn rekeningen te blokkeren waardoor de bedrijfsvoering in gevaar komt, en ook andere partijen benadeeld worden omdat die dan gedurende de blokkering geen gelden kunnen ontvangen. Misselijk makende praktijken van B&W van Den Helder, geen greintje respect voor partijen die feitelijk niets te maken met het conflict tussen hen en Scholte. Misschien moet wethouder Visser eens terug gaan naar de periode toen hij failliet ging met zijn bedrijf en wat er toen allemaal op hem afkwam als mens.

  Een reactie posten