Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm

Datum:
 • woensdag 4 september 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • De euro leidt naar armoede: Niet EU-lid Zwitserland financieel verreweg gezondste land, niet-euro landen Noorwegen, Denemarken en Zweden in de top 5
  3-9-2019
  ———————————————————————————
  De meeste mensen willen maar niet doorhebben in wat voor levensgevaarlijk vaarwater de samenleving terecht is gekomen. Van de buitenkant lijkt alles nog redelijk goed te gaan met de economie, maar het jarenlange nul rente beleid om nieuwe schulden te financieren, gekoppeld aan oververhitte virtuele geldmachines, heeft de financiële basis compleet uitgehold. Het toonaangevende Bloomberg rekende uit wat er zou gebeuren als de schuldenmachines wereldwijd worden uitgezet. De resultaten zijn onthutsend: de gemiddelde Nederlander zou zijn jaarlijkse inkomen met € 20.000,- zien dalen. Amerikanen worden zelfs één van de armste volken ter wereld.
  Nederlanders ondanks verlies van € 20.000,- nog net in top 10
  Door de voortdurende propaganda dat de euro zo goed zou zijn geweest voor onze welvaart kan op basis van de kille statistieken definitief een streep. Vijf Europese landen die niet de euro invoerden maar hun eigen munt hielden, Zwitserland (geen EU-lid), Noorwegen, Denemarken en Zweden staan zonder toegang tot de schuldenmachine op resp. de eerste, tweede, derde en vijfde plaats van financieel gezondste landen.
  Het eerste EU-lid vinden we terug op de zesde plaats: Ierland, dat nog maar enkele jaren geleden bij de op het randje van bankroet balancerende PIGGS landen behoorde. Desondanks zouden de Ieren hun gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking zien dalen van € 73.200 naar € 35.708. Het land zou daarmee drie plaatsen op de lijst zakken.
  Nederland is op nr. 10 het volgende EU-lid en zakt één plaats. Dat lijkt redelijk, maar niet als we kijken naar de daling van het gemiddelde inkomen: van € 50.500,- naar € 30.100. Stelt u zich eens voor dat het onmogelijk wordt nieuwe schulden te maken omdat de euro is ingestort, en u tijdens zo’n systeemcrisis bijna de helft van uw koopkracht kwijtraakt. Onmogelijk, denkt u nu?
  Niet-euro landen doen het beter dan eurozone
  De eurozone leden doen het ronduit slecht. (Voormalig) economisch kampioen Duitsland zakt van 12 naar 14, en raakt per persoon eveneens bijna de helft van het inkomen kwijt. Tsjechië, dat ook zijn eigen munt behield, maakt juist een grote sprong voorwaarts, van 25 naar 16. Zelfs niet-euro land Bulgarije ziet het inkomen toenemen en stijgt 19 plaatsen naar de 24e plek.
  Zwitserland is uit de euro èn uit de EU gebleven, stond toch al op nummer 1, en zou die positie fors verstevigen met een groei van het gemiddelde inkomen van € 78.000 naar € 122.400.
  Kortom: we hebben de euro helemaal niet nodig voor onze welvaart – integendeel. Als Nederland ook had vastgehouden aan zijn eigen munt, had het ons hoogstwaarschijnlijk net zo goed vergaan als de Zwitsers, Noren en Denen (al zien ook zij hun gemiddelde inkomen dalen). Nu zijn we echter een gewillige melkkoe geworden van Brussel, wat de welvaart in ons land langzaam maar zeker uitholt en ondergraaft.
  Slechtst presterende EU-landen zijn Italië (van 21e naar 112e plaats) en Griekenland (van 28e naar 113e plaats). Beide landen zouden op dit moment een negatief gemiddeld inkomen hebben van resp. -€ 9550,- en -€ 9775,- per capita.
  Amerikanen in één klap van rijkste naar armste volken
  Grootste dalers op de lijst zijn de Verenigde Staten en Japan. De Amerikanen, nu nog op plek 5 en met de grootste economie ter wereld, zouden een duizelingwekkende val maken naar de 111e positie. Hun inkomen stort compleet in van € 61.200 naar min € 4430,-, waarmee ze in één klap straatarm zouden worden. De Japanners maken een bijna net zo grote val, van 18 naar 114. Hun inkomen zou nog harder dalen: van € 40.000,- naar min € 45.700. Ook de Chinezen zouden met hun te snel met teveel schulden opgeblazen economische groei inkomen moeten inleveren.
  Onder de weinige landen in de top 25 die hun inkomen zouden zien stijgen bevinden zich (naast Zwitserland) de Verenigde Arabisch Emiraten (6), Saudi Arabië (11), Koeweit (13), Tsjechië (16), Rusland (22) en dus Bulgarije (24).
  Westen feitelijk failliet, systeemcrisis komt eraan
  ‘Gelukkig zit er voor de Amerikanen niet op korte termijn een schuldenvrije economie aan te komen,’ concludeert Bloomberg, mede omdat de dollar nog steeds de enige reservemunt van de wereld is. Maar aan die positie wordt al jaren getornd, en zelfs in de VS waarschuwen steeds meer stemmen dat het dollar-imperium op zijn einde loopt. Daar komt de handelsoorlog tussen Amerika en China nog eens bij.
  Ook deze cijfers en statistieken onderstrepen wat we al vaak hebben geschreven, namelijk dat het Westen feitelijk failliet is en enkel met steeds meer nieuwe schulden overeind wordt gehouden. Hoe lang dat nog goed kan blijven gaan is ‘anyone’s guess’, maar een indicatie is dat veel analisten een aanstaande recessie voorspellen, binnen slechts enkele jaren gevolgd door een mega systeemcrisis. Dan zouden de door Bloomberg uitgerekende dramatische welvaartsdaling voor bijna iedereen wel eens een keihard feit kunnen worden.

  Xander
  (1) Bloomberg


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Er zijn ongetwijfeld hele volksstammen in Nederland die dit artikel onzin vinden. Gezien de pijlsnelle opmars van de goudprijs is het een kwestie van tijd voordat het zo is, de rijken zoeken o.a. hun heil in goud. Negatieve rente is te idioot voor woorden en werkt o.a. in de hand dat keer op keer de pensioenen gekort moeten worden omdat er geen rente over de pensioenen wordt betaald en omdat Rutte en zijn boeven de pensioenen aan de EU hebben verkwanseld. Het zal pas doordringen tot de meeste slimmerds als de pensioenen gehalveerd worden omdat ook in Zuid Europa de pensioenen betaald moeten worden.

  Een reactie posten