Burgermanifest tegen het Klimaatbeleid

Datum:
 • zaterdag 14 september 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • De burgers van Nederland hebben niet gekozen voor uw klimaatbeleid, maar draaien er wel in belangrijke mate voor op.14-9-2019  Aan de ministers Rutte, Wiebes en Ollongren,

  Uw kabinet is begonnen aan een jarenlange publiekscampagne, waarin de burgers van Nederland wordt opgeroepen deel te nemen aan uw klimaatbeleid. We zullen er vast nog veel van merken. Maar toen uw kabinet op 24 augustus 2019 een ‘publieksconsultatie’ uitschreef over dat klimaatbeleid werd dat zorgvuldig buiten beeld gehouden. Voor het eerst mochten de burgers van Nederland iets zeggen over het klimaatbeleid dat zo ingrijpend is voor hun levens, maar niemand die er van weet. Daar willen we in dit Burgermanifest, deze open brief aan u en uw collega-ministers, wat aan doen.

  5 reacties :

  Anoniem zei

  Syp Wynia, een van de weinig slimme mensen in Nederland die de realiteit niet uit het oog verliezen.
  Het wordt een ramp voor de burgers van Nederland en het is daarom zeer vreemd dat 1 op de 5 mensen Rutte nog vertrouwt, het moeten wel mensen zijn met het IQ van een gemiddelde Afrikaan( IQ Van 75)of ze zijn corrupt en vullen hun zakken op een illegale manier.

  Anoniem zei

  De klimaatwet is een staatsgreep recht in het gezicht. Degene die dat nog niet door hebben, met de overtallig beschikbare informatie hierover, zijn de zombies die geheel onder mind control staan door propaganda in de mean stream media over het klimaat. Mensen die klakkeloos aannemen dat wat politici, leraren, etc zeggen, terwijl ze over de inhoud niets zinnigs kunnen berichten. Triest dat er nog een heel leger zombies die nog in klimaatmeisjes en dat soort vooropgezette propaganda trappen. De klimaatbeweging heeft nu ook een eigen groet, de geschiedenis herhaalt zich maar velen zijn te stom omdat in te zien.

  Johann zei

  Ook het IQ van Pinokkio Rutte schat ik in op 75, gezien zijn weglacherij.Hij denkt met elke leugen weg te komen, zoals velen van de VVD.

  Anoniem zei

  Er zijn allerhande “deskundigen” die aan de klimaatbel trekken.
  Maar als je de CO2 uitstoot wilt vergelijken moet je dat eigenlijk per hoofd van de bevolking doen.
  Nederland is nu eenmaal een postzegelland die een veel te grote klimaatbroek aantrekt.
  Hoe meer inwoners een land per km2 heeft hoe meer uitstoot mag je verwachten. Oorzaak van meer vervuiling, meer auto’s, meer vleeseters, meer industrie, meer economische groei, enzovoort.
  Wereldwijd gezien staat Denemarken op de eerste plaats van schoonste landen met de laagste uitstoot per inwoner. Geen wonder want er wonen 130 mensen per km2. Finland staat op nr 2.
  Nederland staat fraai op de negende plaats. Prima prestatie voor 490 mensen per km2. We staan voor Frankrijk (104/km2), België(376), en Duitsland(225). Aldus data van het Internationale Energie Agentschap IEA, dus een deskundig instituut. De meeste vuile energie komt voor in Qatar.
  De heer Segers toeterde bij Jinek dat Nederland het vieste land van Europa is. Dat is dus ondeskundig paniek zaaien door een ongefundeerd verhaal rond te strooien.
  Je kan hieruit concluderen dat de verhalen dat Nederland het slecht doet zwaar overdreven zijn.
  Mogelijke onzin is ook de leus dat “we het land schoon” moeten overleveren aan onze kinderen want over 20 tot 25 jaar moeten de windmolens en vele zonnepanelen vervangen worden en accu’s van energie opslag. Waar laten wij dan die rommel? Naar Kongo sturen? Stel je eens voor wat voor hoeveelheden daar “vrij” komen. De masten van molens kun je omsmelten maar momenteel zijn de wieken niet of zeer moeilijk recyclebaar.
  Dan nog iets. Bij iedere ademtocht van een mens komt 22% CO2 en 78% stikstof vrij. Omgerekend naar de ca 500 inwoners van Nederland is dat heel wat. Een nationale niet ademen dag instellen gaat niet maar misschien 2 minuten per maand wel.
  Voor het hele klimaatplan kan je beter even een pas op de plaats maken en opnieuw alle zaken en mogelijkheden bezien en laten bestuderen door mensen die echt verstand van klimaat-ontwikkelingen hebben.

  Anoniem zei

  Laatste anoniem, ieder mens stoot per jaar 0,4 ton Co2 uit, dus alleen al in Nederland is dat bijna 7 miljoen ton aan Co2 en dat alleen door de bevolking.

  Een reactie posten