Gemeente verwacht claims Luyt

Datum:
 • vrijdag 27 september 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA Scheepsbouwer Luyt in Den Oever gaat claims neerleggen bij de gemeente Hollands Kroon.
  Mike Deutekom 27-9-2019


  Dat verwacht wethouder Theo Meskers. 

  ,,Het bedrijf stelt de gemeente onder meer aansprakelijk voor de schade die Luyt heeft opgelopen door de vertraging bij de dijkverhoging in Den Oever. 

  Daar zijn wij het niet mee eens, maar dat er daarover een procedure gestart gaat worden lijkt me zeer waarschijnlijk’’, aldus Meskers. 

  De dijkverhoging - uitgevoerd in opdracht van het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier - liep circa een jaar vertraging op en is onlangs afgerond.

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Als de rechter de claims toewijst als deze worden ingediend, dan is het noodzaak dat alle verantwoordelijken, waaronder Meskers van het politieke podium verdwijnen in Hollands Kroon. De geloofwaardigheid van B&W, en de raad die kritisch vermogen ontbreekt om daadwerkelijk B&W die zij dienen te controleren, aan te pakken, is bij de vele ondernemers en inwoners al tot nihil gedaald. Hang de vlag maar halfstok in Hollands Kroon want democratie is er sinds het ontstaan van deze gemeente niet meer. Helaas is dat in lijn met de ontwikkeling die in heel Nederland overduidelijk zichtbaar is....

  Anoniem zei

  De raad heeft het college een blanco cheque gegeven. Daar staat wel een paar ton op, maar het is nu al zeker dat het meer gaat kosten. De onderhandelingen zijn nog niet afgerond. Het geld is nodig om het bedrijf een mes op de keel te kunnen zetten. Insteek: het voortbestaan van bedrijf en de werkgelegenheid voor tientallen gezinnen op Wieringen.

  Een reactie posten