Energie Combinatie Wieringermeer wil aardwarmte winnen in weidevogelgebied Lambertschaag

Datum:
 • zondag 1 september 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • HOLLANDS KROON - MIDDENMEER De Energie Combinatie Wieringermeer (ECW), gespecialiseerd in duurzame energievoorzieningen, heeft zijn oog laten vallen op een locatie in een beschermd weidevogelgebied bij Lambertschaag.


  Sophie Kuitems  1-9-2019

  Het bedrijf wil daar op zo’n 2 tot 2,5 kilometer diepte warm water opboren. 

  De warmte wordt onttrokken om de kassen op Agriport mee te verwarmen, het water gaat weer terug de grond in. 

  Zowel de provincie als de gemeente Medemblik kan nog helemaal niet zeggen wat ze van de plannen van ECW vindt om naar aardwarmte te boren bij Lambertschaag. Volgens ECW zou de provincie een positieve houding hebben. „We zijn in gesprek, dat is alles”, zegt Imre de Roo, woordvoerster van provincie Noord-Holland. „Voor we een standpunt innemen, moeten we hele goede afwegingen maken.” 

  Dat zegt ook Silvia Hania van de gemeente Medemblik: „Er moeten nog heel wat formele procedures worden doorlopen voor we een mening kunnen vormen en uiten over de plannen. Op dit moment is dat nog helemaal niet aan de orde. ECW moet eerst een principeverzoek indienen.” Vanwege de beschermde status van het gebied, mogen er in principe geen activiteiten worden ontplooid tenzij aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo moet er bijvoorbeeld een groot maatschappelijk belang gediend worden en moeten er geen aanvaardbare alternatieven te vinden zijn.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten