Leg vluchtweg aan op dijk langs Waddenzee voor overstroming’

Datum:
 • dinsdag 6 augustus 2019
 • in

 • Een noodweg op de dijk Den Helder - Den Oever kan dienen als vluchtweg en weg voor hulpverleners in het geval van een overstroming na een dijkdoorbraak.
  Dat plan oppert Nieuwedieper Eric Boschloo.
  „Er doet zich momenteel een unieke en relatief goedkope kans voor om Den Helder en de Koninklijke Marine bij een dijkdoorbraak toch over de weg bereikbaar te houden”, aldus Boschloo. „Dat kan door middel van een op de dijk Den Oever - Den Helder aan te leggen vlucht- en hulpverleningsweg, die bij een overstroming van het achterland opengesteld wordt. Met het oog op de klimaatverandering en de zeespiegelstijging lijkt me dit een alleszins verantwoorde maatregel.”

  Aanleg van de noodweg is volgens hem relatief goedkoop omdat het hoogheemraadschap de dijk toch al onder handen neemt. Maar aangezien het waterschap alleen geld krijgt voor de waterbouwkundige versterking van de dijk, zouden Defensie en de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord bij moeten springen voor de noodweg.

  De rijksoverheid brengt op de eigen website www.overstroomik.nl de gevolgen van een overstroming in kaart. Boschloo: „Volgens de kaart op deze site blijft Wieringen grotendeels droog en via de Afsluitdijk voert de vluchtroute naar Friesland.”
  De aanleg van een vlucht- en hulpverleningsweg bovenop de Waddenzeedijk is niet meegenomen in de plannen voor dijkversterking, omdat er tot nu toe geen instantie is die er financieel aan wil bijdragen.
  „Maar iedere gelegenheid moet juist worden aangegrepen om het achterland overstromingsbestendiger te maken”, meent Boschloo  Noordhollands dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Misschien dat Nieuwedieper Eric Boschloo zich beter druk kan maken over de tsunami van halve wilde moslims die eerdaags ons land overspoelen als ome Erdogan zijn zin niet krijgt en de grenzen open zet. Dat gevaar is vele malen groter als een mogelijke dijkdoorbraak, zeker als de zeespiegel al jaren NIET meer gestegen is. Misschien dat deze Nieuwedieper zich beter op de hoogt van de feiten kan stellen en niet de media na papegaaien.
  Overigens doet het Noordhollands dagblad net zo hard mee met het verspreiden van nep nieuws anders plaats je deze onzin niet.

  Anoniem zei

  Wanneer gaan mensen eens begrijpen dat het "klimaat" nu ingezet wordt, net zoals de Romeinen dat ooit deden, door oorlog voeren te vervangen door een machtsstructuur via het "geloof". Nu gebeurd er exact hetzelfde, de naam van het nieuwe geloof is "klimaat". De zeespiegel stijgt al vanaf het begin van de metingen met een zelfde aantal millimeters per jaar. Ook weer een onderwerp dat als angstaanjager dient om maar zoveel mogelijk geld vrij te maken voor allerlei dijkverhogingen.

  Een reactie posten