Klimaathoax – het kan steeds gekker – en duurder

Datum:
 • donderdag 22 augustus 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Met de klimaathoax zijn we nog wel een tijdje zoet. Hoe langer het speelkwartier duurt, des te ernstiger de gevolgen. Nu ook door de massa-immigratie.


  DOOR  · 22 AUGUSTUS 2019
  Wat bijna grappig is, is dat de klimaathoax nu ook in botsing komt met de massa-immigratie, die andere grote hobby van verdwaasden met goede bedoelingen:
  Klimaathoax
  Hierover schrijft de NOS:
  Bouwprojecten ter waarde van 14 miljard euro staan op losse schroeven door de uitspraak van de Raad van State (RvS) over de beperking van de stikstofuitstoot. Dat heeft ABN Amro berekend. Door die stikstof-uitspraak kunnen allerlei bouwprojecten niet doorgaan.
  Waarom is de bouw van nieuwe wijken zo noodzakelijk? Omdat de bevolking groeit door de continue instroom van gelukszoekers! Indirect wordt hier derhalve gezegd dat de massa-immigratie slecht is voor het klimaat. Laat ze het maar niet horen, maar een feit is het eigenlijk wel.
  Niet dat ik problemen heb met de hand houden aan milieunormen. Maar de hysterie die op dit gebied vaak heerst (de uitspraak van de RvS is daar de facto een voorbeeld van – anderzijds kun je lagere overheden er anders niet mee vertrouwen is reeds vaker gebleken) komt nu dus in botsing met de volslagen doorgedraaide hysterie rond het klimaat en “de rol die Nederland daarin kan spelen”. Of ik overdrijf? Helaas niet:
  Voor alle bouwprojecten die stikstof uitstoten, moet sinds de uitspraak aangetoond worden dat die geen effect hebben op ruim 118 natuurgebieden die last hebben van te veel stikstof. Als dat effect er wel is, moet de zogeheten ADC-toets doorlopen worden. ADC staat voor Alternatief, Dwingend en Compensatie.
  Eerst moet er een alternatief voor het project gevonden worden. Is dat er niet, dan wordt bekeken of er een dwingend algemeen belang is om het project door te laten gaan. Als er zo’n belang is, dan moeten er maatregelen genomen worden om de stikstofuitstoot te compenseren.
  ABN Amro verwacht dat alleen woningbouwprojecten in gemeentes met een woningtekort die ADC-toets zullen doorstaan, omdat er dan sprake is van een groot publiek belang om meer te bouwen.
  Compensatie? Binnen de gemeente, of krijgen we de waanzin dat ergens in Noordoost-Groningen de jacht op stikstof wordt geopend ten behoeve van de uitbreiding van Utrecht met woningbouw voor nieuwe generaties vers geïmporteerde kanslozen? (Hedwigepolder-systeem?)
  Hoe weinig doordacht dit alles gaat, blijkt nu diverse elementen die ook een grote rol moeten spelen zelf hun mogelijkheden eens hebben doorgelicht. Zo is er het capaciteitsprobleem van het elektriciteitsnetwerk: Dat wordt door de NOS dan verkocht als dat het elektriciteitsnetwerk dringend aan uitbreiding toe is. Dat was me eerder al bekend, maar enfin, de NOS zocht nog een goed moment het zo ongemerkt mogelijk te melden.
  Het huidige elektriciteitsnetwerk kan het nu al bijna niet meer aan, dus al helemaal niet als iedereen straks gedwongen van het gas af gaat.
  268 mensen praten hierover
  Dit laat allemaal zien dat alvorens te komen met een nationaal Klimaatplan/akkoord (om te brullen, nog steeds), het noodzakelijk was geweest eerst te komen met een Nationale Energiestrategie en van daaruit verder te bouwen. In plaats daarvan bouwt het kabinet voor haar cronies eerst een dak en wat bovenverdiepingen, en begint nu na te denken over een fundering die mogelijk noodzakelijk zou zijn. Oh ja, en een schoorsteen.
  Klimaathoax
  En wat die cronies van het kabinet nu doen zal merkwaardig veel lijken op de problemen waar Amsterdam nu mee zit moeten we vrezen. De Amsterdamse hubris was een groot energiebedrijf te vestigen op basis van vuilverbranding waarmee de eigen burgers konden worden verwarmd – en dat allemaal in de hoop dat de gemeente daarmee goedkoper uit zou zijn. En het was allemaal veel beter voor het klimaat (over het milieu werd even niet gesproken). Wat kom er fout gaan?
  Welnu, dat plan werd AEB, en de schade is nu al gigantisch (zie links onder dit artikel). Zó groot, dat het zittende gemeentebestuur al heeft gemeld te overwegen de hele boel te verkopen? Dat geef een aardig idee hoe groot de problemen zijn, en hoe weinig er nog van in de openbaarheid kwam. Als socialistische gemeentebesturen gaan voorstellen door hen als nutsvoorzieningen beschouwde bedrijven te verkopen, weet je hoe hoog de nood gestegen is.
  De gemeente Amsterdam overweegt de noodlijdende afvalverwerker AEB te verkopen. In een brief aan de gemeenteraad staat dat naar meerdere varianten voor een verkoop wordt gekeken. Zo kan het 100-procent-aandelenbelang van de gemeente (gedeeltelijk) verkocht worden aan nieuwe aandeelhouders, of kunnen bedrijfsonderdelen van de hand gedaan worden.
  Een verkoop is een nieuw scenario voor de afvalverwerker, naast de herstructurering waar al onderzoek naar werd gedaan. De gemeente zegt in de brief alle opties open te houden. “Vooropstaat dat ook in de toekomst de publieke dienstverlening gegarandeerd is, maar dat hoeft niet met AEB in de huidige vorm te zijn.”
  Maar ook:
  Voor de problemen ontstonden, had de gemeente al een lening van 108 miljoen uitstaan bij de afvalverwerker, die voor 145 miljoen euro in de boeken staat.
  Tel uit je winst.
  Op niveau-Nederland zitten we nog pas in de planningsfase voor het overgrote deel. Nu al weet men – na enig door rekenen van al goedgekeurde plannen dat  – dat de problemen zo onoverkomelijk zijn voor de ‘nieuwe energiebronnen, dat Didi Samsom dit weekend in de Volkskrant voorstelde toch maar wat kernenergiecentrales te bouwen, anders kunnen we niet van het gas af.
  Meer bewijs dat onze politieke klasse collectief haar verstand totaal verloren heeft met haar obsessie voor de klimaathoax zou niemand nodig moeten hebben. Ik heb geen problemen met kerncentrales, maar wie de achtergrond van Samsom kent, moet beseffen wat hier gebeurt.

  Meer over de klimaathoax leest u op deze site hier.
  De strapatsen van Amsterdam met vuilverbranding AEB zijn hier te vinden. Het begint al een heel dossier te worden. U vindt het hier op Veren of Lood.

  VEREN of LOOD  0 reacties :

  Een reactie posten