Gruwel: Hollands Kroon sluit komst windpark in het IJsselmeer niet uit

Datum:
 • donderdag 1 augustus 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon wil niet uitsluiten dat er een windmolenpark in het IJsselmeer voor de kust van de Wieringermeer wordt gebouwd.
  30-7-2019
  Als straks het Windpark Wieringermeer gereed is is er alleen nog ruimte voor een paar windmolens in de windparken van de Waardpolder en de Groetpolder. Op de andere locaties kunnen alleen nieuwe windmolens komen als deze de oude vervangen voor gelijke of kleinere turbines, hierbij is verplaatsing van de windturbines ook mogelijk. Maar dit is maatwerk kan enkel plaatsvinden als de ruimtelijke – en leefkwaliteit wordt verbeterd en er moet voldoende maatschappelijk draagvlak zijn en de overlast voor de omwonenden moet tot een minimum worden beperkt.

  Windpark in het IJsselmeer

  Hollands Kroon laat weten dat zij het niet onmogelijk kan maken dat er een windpark voor de kust van de Wieringermeer in het IJsselmeer kan worden gebouwd, Hollands Kroon sluit een nieuw windpark op het land wel uit.
  Het is voor nu nog onduidelijk of de gemeente Hollands Kroon al aanvragen heeft binnengekregen om een windpark in het IJsselmeer voor de kust van de Wieringermeer te mogen gaan bouwen.

  Medemblik Actueel.

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Om een paar procent natuurlijke(voor wat het waard is) energie te genereren worden miljoenen dieren opgeofferd. Zijn de klimaathysterici nou zo dom of verdienen ze er zo veel aan?
  Wat het laatste betreft, in Hollands Kroon is het College gek op geld uitgeven, een paar miljoen meer of minder zijn slechts kruimels voor wethouder Meskers en Co, zolang er natuurlijk maar wat aan de strijkstok blijft hangen, anders valt hun gedrag niet te verklaren.

  Anoniem zei

  Prima idee, nog meer piekspanningen zodat voor miljarden de elektra infrastructuur aangepast moet worden.
  De bevolking moet er krom voor liggen.

  Een reactie posten