Rechter keurt steun goed voor aanleg glasvezel

Datum:
 • donderdag 25 juli 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna Een verlossende uitspraak van de rechtbank Noord-Holland voor Coöperatie Breedband Hollands Kroon en het bedrijf Kabeltex.


  Ed Dekker 25-7-2019

  De garantie voor twaalf miljoen euro voor een glasvezelnetwerk in de gemeente Hollands Kroon blijft in stand. Dat betekent dat de aanleg kan worden voortgezet.

  De garantiestelling maakt de investering voor Kabeltex van vijftien miljoen euro voor het aansluiten van 1650 woningen in Hollands Kroon mogelijk. Concurrent Delta Rijssen Glasvezel vocht de medewerking van de provincie aan. Ongeoorloofde staatssteun, vindt Delta.

  De rechter vindt van niet, blijkt uit de uitspraak. Of hiermee een punt achter de kwestie is gezet, is nog onzeker. Delta kan in beroep gaan tegen het oordeel bij de Raad van State. Het is nog onbekend of dat gebeurt.

  Voor de coöperatie en Kabeltex was het lange tijd spannend. De financiële belangen zijn groot. In afwachting van de rechterlijke uitspraak was Kabeltex al begonnen met de aanleg van glasvezel in Hollands Kroon, op eigen risico.

  Ook in de gemeenten Den Helder en Schagen legt Kabeltex glasvezel aan. Daar is een andere concurrent, Fiber NH, aan het werk.

  Coöperatie Breedband is al vijf jaar bezig met glasvezel in Hollands Kroon. Dankzij de garantie kan geld voor de investering tegen een lager percentage worden geleend.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten