NRC-journalist klapt uit school: links mediakartel moffelt bewust ongustige cijfers over kansenparels onder tapijt

Datum:
 • woensdag 31 juli 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Voor zover u dacht dat het allemaal wel meeviel met die linkse indoctrinatie in de media: hmmpf, misschien bij sommige media. 

   


  Maar anderen vegen zonder ook maar het kleinste beetje gewetenswroeging hele onderzoeksrapporten de prullenbak in, als ze ook maar een klein beetje kunnen worden uitgelegd als kritisch op de multiculturele samenleving. Neem het niet van mij aan, maar van een journalist die al jaren werkt voor media als de NRC en de Groene Amsterdammer: Bas van Putten. 

  Kijk eens aan. Een ontboezeming van een journalist die “niets heeft met de VVD en alles ter rechterzijde,” die eens even de kastdeuren van de linkse journalistiek komt opentrappen. Zodat er met een noodvaart een zooitje skeletten vol spinnenrag uit komen klettteren. Dat zie je niet elke dag, nee. Maar vandaag is kennelijk onze lucky day. Vandaag horen we uit onverdachte bron bevestigd dat er dus wel degelijk iets bestaat zoals een mediakartel die publicaties weigert omdat ze niet stroken met het beeld dat linkse journalisten nu eenmaal graag hebben van de realiteit. En u snapt: niet de werkelijkheid is wat er toe doet, maar slechts wat PvdA-beminnende broodschrijvers daar van vinden. 

   NRC-journalist Bas van Putten deelde zomaar even een anekdote om dat duidelijk te maken: 

  “Een anekdote nog. Redactievergadering van VN, jaren negentig. Joop van Tijn heeft beslag gelegd op een rapport met alarmerende criminaliteitscijfers onder de usual suspects in de krachtwijken. Hij vraagt ons; publiceren of niet? Ageeth Scherphuis recht de rug: “Maar Joop, dit gaan we toch niet doen hè?” En zo geschiedde. Want stigmatiseren, dat deden wij niet. Exit waarheidsvinding. Die bias heeft school gemaakt. Foute boel. Want nu is vaak niet meer de vraag wat waar is maar wat volgens onze normen waar mag zijn. En het lijkt me dat iedereen in de journalistiek, ook wie zoals ik niets heeft met de VVD en alles ter rechterzijde, zich die les mag aantrekken.” 

  Dus. Dat u even weet hoe nieuwsredacties in dit land de kluit nog wel eens willen belazeren, hè. Want ideologie gaat nu eenmaal boven waarheid. Zelfs in de journalistiek, zo moeten we met nieuw bewijs helaas wederom vaststellen.

  DDS

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Gister in Italie: Een afrikaan zet een bus met 50 kinderen in de brand.
  Heeft u het gisteravond in het journaal gezien?

  Het hoeft geen bevestiging.

  Anoniem zei

  Wat dacht u van Stuttgart gister: een man komt met een samourai zwaard een man afslachten midden op straat. Als toegift laat hij nog de arm van de man zijn lichaam af.

  Niets van gezien in het nieuws.

  Een reactie posten