Duizenden veehouders nog in ongewis over fosfaatrechten

Datum:
 • woensdag 17 juli 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • RVO.nl moet nog 1.672 bezwaren en 2.820 beroepen in het kader van het fosfaatrechtenstelsel afhandelen. Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.

  JACOMIEN VOORHORST
  Nieuwe Oogst - Agrarisch nieuws uit binnen- en buitenland
  Het aantal ingediende bezwaren tegen het fosfaatrechtenstelsel is 8.638. Daarvan waren er op 19 juni 6.966 afgehandeld. Er wachten dus nog 1.672 veehouders op een beoordeling door RVO.nl.
  1.395 veehouders gingen in beroep tegen het fosfaatrechtenstelsel. In 399 gevallen weet men inmiddels waar men aan toe is. De overige 996 beroepen zijn nog in behandeling.
  In ongeveer de helft van de bezwaren die nog in behandeling zijn bekijkt RVO.nl of sprake is van een individuele disproportionele last. Het overige deel van de bezwaren komt vanuit de vleesveesector.

  Knelgevallen

  Een deel van de bezwaarmakers heeft ook een beroep gedaan op de knelgevallenregeling. Het gaat daarbij om 2.820 bedrijven. Alle zaken zijn inmiddels beoordeeld.
  De bezwaarmakers ontvangen één besluit waarin de zaken tezamen worden beoordeeld. In 708 gevallen is de regeling toegekend.

  RVO.nl kan 7 dossiers nog niet beoordelen omdat de bezwaarmakers nog gegevens moeten aanleveren. 

  Bekijk meer over:

  0 reacties :

  Een reactie posten