Zwembadenplan Hollands Kroon nog niet klaar, vraag over budget nog onbeantwoord

Datum:
 • woensdag 5 juni 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Lukt het om alle zwembaden in de gemeente Hollands Kroon open te houden met een budget van 465.000 euro per jaar?


  Mike Deutekom 5-6-2019


  Het plan van de zogeheten Hoze-groep (Hollands Kroon Overleg Zwembad Exploitatie) waaruit dat moet blijken, is nog altijd niet gereed.
  De gemeenteraad moet het uiteindelijke groene licht geven, maar heeft nog altijd geen plan van Hoze gezien.
  In november vorig jaar had Arjan Koopman, voorzitter van de Hoze-groep, nog goede hoop om in december 2018 met een allesomvattend plan te kunnen komen.

  Lastig

  In dat plan moeten De Venne in Hippolytushoef, De Wirg in Winkel, De Terp in Wieringerwerf en Den Krieck in Breezand een manier vinden om gezamenlijk de exploitatie en het onderhoud zo te regelen dat het uit kan met het budget van de gemeente. En dat lijkt - gezien de tijd die het vergt om met een plan en een sluitende begroting voor de vier baden te komen - een lastige opgave.
  Volgens gemeentewoordvoerster Noortje Slot is de besluitvorming over de zwembaden opnieuw uitgesteld. Eerder was het plan om nog voor de zomervakantie een met een voorstel naar de gemeenteraad te stappen. ,,Het gaat door naar het najaar. Het is voor de zomer nog niet rijp voor besluitvorming. Binnenkort hebben we ambtelijk overleg met de Hoze-groep. Dan horen we hoe het ervoor staat’’, zegt Slot.
  Wel komt er voor het zomerreces nog informatie naar de gemeenteraad. ,,We informeren de raad voor de zomer over de stand van zaken.’’

  Voorwaarden

  De gemeenteraad besloot in december 2017 de zwembaden nog vijftien jaar open te houden en deze langzamerhand te verzelfstandigen, mits er voldaan werd aan een aantal voorwaarden. Zo moet de Hoze-groep zorgen voor een stabiele exploitatie en voldoende vrijwilligers. Daarmee moet het bestaansrecht van de vier zwembaden worden aangetoond richting de gemeenteraad.
  Voorzitter Arjan Koopman van de Hoze-groep was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Hij reageerde niet op een terugbelverzoek.
  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Voor sociale voorzieningen dient voldoende geld te zijn! Gelukkig is dat er door de wereldprestatie van meneer Mesker door miljoenen over te houden met betrekking tot de begroting. Sociale voorzieningen in orde maken en de rest in de reserves. Meskers krijgt nu gegarandeerd een lintje.

  Een reactie posten