Niedorper bestemmingsplan ’Paadje 12’ moet worden hersteld van de Raad van State

Datum:
 • maandag 6 mei 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - NIEUWE NIEDORP
  De Raad van State geeft de gemeenteraad van Hollands Kroon twintig weken de tijd om gebreken binnen het bestemmingsplan Paadje 12 in Nieuwe Niedorp uit 2017 te herstellen.
  Lydia Jasper 6-5-2019
  Campinghouder Paul Jan de Graaf van Het Witte Hek en melkveehouder Henk Rentenaar zagen elkaar in januari voor de tweede keer bij de Raad van State. In 2015 troffen ze elkaar al eerder, omdat - eventuele - uitbreidingsplannen van beiden elkaar zouden bijten.
  Conclusie was dat de campinghouder er geen vijf recreatiewoningen en 38 standplaatsen bij mocht. Ondanks de vergunning van Hollands Kroon.
  In 2017 paste de gemeente het bestemmingsplan aan en kreeg de camping de status van recreatiebestemming. Waarna de agrariër wederom in het geweer kwam. Hij wilde zeker weten dat hij niet wordt belemmerd in zijn bedrijfsvoering.

  Geur en geluid

  Volgens woordvoerder Noortje Slot is het bestemmingsplan - nog - onvoldoende onderbouwd. ,,Het gaat dan om de stelling dat er voor wat betreft geur en geluid sprake is van een aanvaardbaar verblijfsklimaat voor de recreanten op de camping en om de inhoud van een artikel dat gaat over een zogenoemde binnenplanse afwijkingsbevoegdheid.’’

  Tussenuitspraak

  Volgens haar zijn de gebreken geen aanleiding om het bestemmingsplan te vernietigen, aangezien die te herstellen zijn. ,,Om die reden doet de Raad van State in deze zaak nog geen einduitspraak, maar een tussenuitspraak. In de einduitspraak beoordeelt de Raad van State later of de gebreken voldoende zijn hersteld.’’
  Deze week gaat de gemeente waarschijnlijk overleggen met de adviseurs van de campinghouder. ,,Dan wordt duidelijk hoe de gebreken het beste hersteld kunnen worden en dan zal de gemeenteraad als eerste geïnformeerd worden over de vervolgstappen.’’
  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Merkwaardig dat de Raad van State er aan te pas moet komen om een niet deugend bestemmingsplan te corrigeren.
  Als het een woning van een jong stel betreft kan het bestemmingsplan niet worden aangepast volgens het College en nu opeens weer wel en dan nog fout op de koop toe ook?
  Wordt dat niet "meten met twee maten" genoemd? Een knap staaltje van "beleid" voeren van deze bestuurders.

  Een reactie posten