Kantonrechter trekt hele dag uit voor rechtszaken over pand Rob Scholte Museum

Datum:
 • maandag 6 mei 2019
 • in
 • Categorie:
 • Den - Helder - De kantonrechter heeft op 25 juni de hele dag uitgetrokken om zaken over het voormalige postkantoor te behandelen.
  Delano Weltevreden 6 -5-2019
  Op die dag treffen de gemeente Den Helder en bouwbedrijf A. Tuin BV kunstenaar Rob Scholte in het kantongerecht.
  De kantonrechter behandelt eerst de zaak van Scholte tegen de gemeente Den Helder. De gemeente heeft het Rob Scholte Museum in april vorig jaar laten ontruimen, omdat de kunstenaar een gebruiksovereenkomst zou hebben én nog zo’n 20.000 euro energielasten moest betalen.

  Huurovereenkomst

  Inmiddels is komen vast te staan dat Scholte een huurovereenkomst had. De kunstenaar stelt dat de gemeente hem dus niet uit het gebouw had mogen zetten. Nadat de kunstenaar uit het museum is gezet, heeft de gemeente het pand overgedragen aan de firma Tuin. Scholte baseert zich op de regel dat koop geen huur breekt en beschouwt Tuin dus als zijn nieuwe huisbaas. Omdat hij er nog steeds zijn museum wil vestigen, heeft de beroemde kunstenaar de sleutels van het gebouw opgeëist. De Helderse bouwer wil de sleutels van het voormalige postkantoor echter niet aan Rob Scholte geven.
  Inmiddels heeft Tuin plannen gepresenteerd voor de herontwikkeling van het pand. Een deel van het gebouw wil hij slopen.
  De zaak tussen de gemeente en Scholte in de rechtbank Alkmaar begint op 25 juni om 10.00 uur. Die van Scholte tegen Tuin om 13.30 uur.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten