Imming: Hollands Kroon heeft twee gezichten

Datum:
 • woensdag 8 mei 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon Trucker Paul Imming is verbaasd over uitspraken die de juridische ambtenaar van Hollands Kroon gisteren deed tijdens de zitting van de bestuursrechter.
  Mike Deutekom 7-5-2019


  Volgens de ambtenaar ziet het college geen oplossing voor de ’illegale’ woonsituatie van Imming en zijn gezin.
  De gemeente vroeg bestuursrechter J. Maarteveld liefst direct uitspraak te doen over het al dan niet terecht opleggen van een bestuurlijke boete van 1500 euro per week met een maximum van 15.000 voor het illegaal bewonen van het bedrijfspand van Imming aan de Schelphorst.
  Volgens de trucker is hij er met zijn vrouw en drie kinderen gaan wonen omdat hij in de veronderstelling was dat dat mocht. ,,We hebben een gesprek gehad met mevrouw Langendijk van de gemeente in 2016, vier maanden voordat we het pand kochten. In die tussentijd werd er niets aangegeven door de gemeente waaruit ik kon opmaken dat wij niet bij ons bedrijf mochten gaan wonen. Terwijl zij wel in het bestemmingsplan heeft gekeken omdat wij aan diverse eisen moesten voldoen, waaronder het splitsen van het perceel bij het kadaster.’’
  Volgens de juriste van de gemeente kan de betreffende ambtenaar zich geen gesprek herinneren. En zijn er ook geen verslagen van gemaakt.
  Wat Imming het meest bevreemdt, is dat de gemeente aandringt bij de rechter om liefst gelijk een oordeel te vellen, terwijl hij met wethouder Theo Groot heeft afgesproken dat hij en zijn adviseurs tot 22 mei de tijd hebben om stukken aan te leveren waarmee er mogelijk een oplossing voor de kwestie kan worden gevonden. ,,Volgens de ambtenaar van de gemeente is dat allemaal verspilde moeite omdat het college er toch niet aan mee wil werken. Dat lijkt niet op ’alle mogelijkheden onderzoeken’ zoals de gemeenteraad aan de wethouder heeft gevraagd. Jammer, want vorige week woensdag hadden we juist een zeer aangenaam gesprek. En ik zie nog mogelijkheden.’’ De rechter doet binnen twee weken uitspraak.

  Noordhollands Dagblad


  10 reacties :

  Anoniem zei

  Gesprekken met verantwoordelijken van de Gemeente zoals ambtenaren en/of wethouders moeten altijd bijgewoond worden door een advocaat of in ieder geval andere getuigen want ga een gesprek aan met 1 ambtenaar en plotsklaps krijgt de ambtenaar bijstand van een of meer collega's. Hetzelfde met wethouders, die zijn ook nooit alleen.
  Indien nodig wordt er door de heren/dames gelogen alsof het gedrukt staat en een rechter trekt de bewering van ambtenaren nooit in twijfel. Zou de rechter dat wel doen dan valt het hele systeem in duigen want aan de integriteit van ambtenaren kan niet getornd worden vanwege "het systeem". De burgers zijn bijna altijd de klos en de politiek maakt daar keihard misbruik van. Wethouder Groot is het schoolvoorbeeld van een zeer oneerlijke politicus. Hoe de beste man zijn leugens en gedraai in de kerk weet te verantwoorden is een raadsel, maar daar is hij dan ook "gelovig" voor.

  Anoniem zei

  Soms krijg ik het gevoel dat er alleen maar draken werken in het gemeentehuis.

  Anoniem zei

  Raad buitenspel?

  Anoniem zei

  'En zijn er ook geen verslagen van gemaakt.'

  Zo werkt dat in Hollands Kroon. Ook mij is dat overkomen.

  Anoniem zei

  Welke wethouder is verantwoordelijk voor deze gang van zaken?
  Vertrekken!!!

  Anoniem zei

  Ratten zijn een plaag voor de bewoonde wereld: dierenliefhebber hebben er een probleem mee de dieren te doden, dus die vangen zo'n dier en zetten het kilometers verder weer uit. Tevergeefs, de dieren komen weer terug.
  Met de wethouders in Hollands Kroon is het precies zo gesteld, met behulp van hun maten zijn ze niet weg te knuppelen en belemmeren tot in lengte der jaren een rechtvaardig beleid in de gemeente.

  Anoniem zei

  Neem altijd een gesprek op met dergelijke onbetrouwbare lieden. Verhef nooit je stem, blijf altijd zeer correct want 1 stemverheffing en je krijgt van de heren te horen dat ze het gesprek beëindigen omdat u SCHREEUWT, ook al is er geen enkele sprake van.
  Vervolgens krijgt u na verloop van een aantal dagen een dreigbrief van de Burgemeester en de gemeente Secretaris dat u uw toon moet matigen omdat anders de dienstverlening beëindigd zal worden.
  Zo werkt het in democratisch Hollands Kroon, maar bedenk dat het bijna overal in Nederland zo werkt en niet te vergeten bij de alcohollisten en zakkenvullers in Brussel.

  Anoniem zei

  Verziekt, dat is het. Zou dit nu in andere gemeenten ook zo gaan? Dat kan ik me toch nauwelijks voorstellen.

  Anoniem zei

  Verziekt, dat kan men zich toch nauwelijks voorstellen.
  Maar het is helaas wel de realiteit.

  Anoniem zei

  Echt een compleet verziekte bestuurscultuur die meer weg heeft van dwangdictatuur dan oplossingsgericht democratische dienstverlening. Triest om te moeten constateren dan wij zowel hier in Hollands Kroon als in geheel het land dat we nog maar een kleine fractie afzitten van een soortgelijke situatie als Duitsland in de jaren 30 van de vorige eeuw, en het verschrikkelijke gevolg in de periode 1940-1945. Kan de gemeente ons een gunst verlenen: zet namens de inwoners van Hollands Kroon een groot bord neer bij iedere entree weg van de gemeente met daarop supergrote letters de tekst: HELP!. Wie weet krijgen wij dan wel hulp van buitenaf om "bevrijd" te worden van....

  Een reactie posten