Commentaar: dat je als gemeente een gezin uit huis kunt zetten, betekent nog niet dat je het ook moet doen

Datum:
 • zondag 19 mei 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Ik zie de foto weer van de familie Imming, die eerder in deze krant stond. Hij, trucker Paul Imming, zijn arm om zijn vrouw geslagen.
  Hedzer Faber 19-5-2019
  Twee jonge kinderen met guitige koppies en een opgeschoten knul met een lel van een Berner-Sennen. Het is een lieve foto van een mooi gezin, dat ondanks alles een zekere zorgeloosheid uitstraalt.
  Vervang die olijke hond voor twee poezen en het is bijna m’n eigen huishouden. Ik probeer me in te leven in hun situatie. Hoe zou het zijn om te moeten vechten om niet je eigen huis te worden uitgezet? Hoe het is om intussen je bedrijf draaiende te houden en om met al die stress het leven vooral voor je kinderen zo gewoon mogelijk te houden? Dan heb je heel wat op je bordje.
  Tja, leef je eens in. Ondanks de mooie woorden van wethouder Groot ging Hollands Kroon er in de rechtbank toch met gestrekt been in. Het gezin woont in een huis dat - door een administratieve fout - op papier geen huis meer is.
  De bestemming van het bedrijfspand moet weer worden aangevuld met ’wonen’ om hun huis te legaliseren, maar dat wil Hollands Kroon niet. Dit is namelijk een bedrijventerrein en daar hoor je niet te wonen. Maar waar ben je dan mee bezig? Handhaven om het handhaven?
  Er wonen meer mensen op hetzelfde bedrijventerrein Schelphorst en de hele buurt staat achter deze familie. De bewoners én de bedrijven. Misschien zal later blijken dat de gemeente het papieren gelijk aan haar kant heeft. En deze mensen dus uit hun huis kán zetten. Maar dat betekent niet dat je het ook moet doen.
  Noordhollands Dagblad


  3 reacties :

  Anoniem zei

  Het is gewoon onmenselijke terreur, met een mega impact op het gezin. Kinderen worden door het handelen vooral de dupe, levenslang getraumatiseerd door dit soort voorvallen op jonge leeftijd. De menselijkheid daar ontbreekt het aan in Hollands Kroon. Een autoritair zootje, dat meent een ieder hun wil te kunnen opleggen. En waar is mevrouw de "sociale" burgemeester die er ooit zo trots op was om iemand vanuit de put helpen naar een leefbare toekomst? Is die ook al afgedaald in dit korte tijdsbestek dat ze hier is, dat mensenlevens haar niet meer interesseren? Alleen maar mooi weer spelen om de eigen loopbaan zo succesvol mogelijk te laten verlopen? Je zou er zo wat aan denken om met de inwoners van Hollands Kroon het gemeentehuis maar te bezetten zodat het landelijk duidelijk wordt dat de mensenrechten door de eindverantwoordelijke bij de gemeente Hollands Kroon niet gerespecteerd worden.... Tijd voor actie, de emmer loopt bijna over. Genoeg is genoeg.

  Anoniem zei

  Als de familie Imming allochtoon zouden zijn dan zou het geen enkel probleem zijn, sterker nog, alles zou voor ze betaald worden door de Nederlandse Staat(wij dus verplicht) en ze zouden in de watten worden gelegd. De familie Imming is autochtoon en hard werkend en dat kan natuurlijk niet meer bij politiek correct Nederland, daar staan de ontelbare (gefinancierde)hulpinstanties niet voor klaar.

  Anoniem zei

  Gister had WIEBES van de VVD het over een *BEVINKJE* met betrekking tot Groningen.
  Dat is hoe de boven ons gestelden over *ons* denken.
  Het is dweilen met de kraan open.

  Als je werkt moet je dokken en zal je uitgezogen worden. Deze hardwerkende mensen gaan er uit; er is geen menselijke maat.

  Een reactie posten