Commentaar: Alsjeblieft politiek, veeg dictaat Gebiedsplan Wieringermeer eerst van tafel en ga dan praten

Datum:
 • zaterdag 4 mei 2019
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon - Met het Gebiedsplan Wieringermeer lijkt de gemeente de agrarische sector in de grootste Zuiderzeepolder aan banden te willen leggen.
  Ed Dekker 3-5-2019

  Hollands Kroon wil bedrijven allerlei beperkingen opleggen om andere ontwikkelingen de ruimte te geven.
  Grootste ingreep is de hap van 4600 hectare die het college van burgemeester en wethouders wil nemen uit de Wieringermeer. Datacenters moeten daar de overhand krijgen.

  Inkomsten

  Internetreuzen zullen de gemeente ongetwijfeld meer aanzien en inkomsten geven, maar is de huidige en toekomstige gemeenschap daarmee gediend?
  Niemand kan tegen vernieuwing zijn, maar de weerstand bij burgers en boeren in de polder tegen het Gebiedsplan is opvallend groot.

  Buitenspel

  Hollands Kroon heeft het brede verzet over zichzelf afgeroepen door direct betrokkenen buitenspel te zetten bij de voorbereiding. Uit deze hautaine handelwijze spreekt minachting.
  De kritiek van particulieren ondernemers is niet mals. Willekeur en rechtsongelijkheid zijn stevige verwijten.
  Met dit Gebiedsplan ziet organisatie LTO - de stem van de hoofdgebruiker - geen toekomst meer voor agrariërs in de polder. Een verontrustende noodkreet.

  Dialoog

  Hoogste tijd dat de politiek opstaat. De raadsfracties hebben het laatste woord. Het dictaat van tafel schuiven en de dialoog openen, dat staat hen als eerste te doen.
  ED DEKKER
  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Kassieaan74 zei

  Weth.CDA is voor de Lto, Weth.VVD is voor......

  Anoniem zei

  Het industrieterrein Agriport is groot genoeg, de aanblik van de polder is vernietigd met een mega industrieterrein plus alle subsidiemolens die alleen kunnen draaien als mega hoeveelheden subsidies opgebracht door de belastingbetaler bijgedragen worden. Met figuren zoals Meskers in B&W wordt uitsluitend aan het groot kapitaal gedacht en de van ouds her gevestigde ondernemers worden op alle mogelijke manieren beperkt in hun mogelijkheden. Dat nog naast de niet aflatende treiter campagnes van bedrijven en burgers die kritisch zijn op "nieuwe god" die het college van B&W denkt te zijn.

  Een reactie posten