Gemeenten willen graantje van 2,5 miljard euro

Datum:
 • donderdag 11 april 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Schagen - De vier gemeenten in de kop van Noord-Holland leveren gezamenlijk een bijdrage van bijna 8500 euro aan de onderzoeksfase  voor Invest-NL.


  11-4-2019 

  Hier kunnen ondernemers uit de regio van profiteren.  Om er voor te zorgen dat regio Noord-Holland Noord meeprofiteert van Invest-NL, sluiten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel zich aan bij de zogeheten kwartiermakersfase van het bureau Invest-MRA. Dit bureau verzorgt de aanvragen en begeleiding van de bedrijven, di een aanvraag willen doen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) ven Noord-Holland Noord.

  Door mee te doen aan deze fase, wordt het voor de Noordkopgemeenten duidelijk of ondernemers in de Kop ook gebruik kunnen maken van het investeringsfonds. Deze instelling met een kapitaal van 2,5 miljard euro, wordt door de Rijksoverheid opgericht om investeringen te stimuleren op gebieden  waar nieuwe kansen liggen voor Nederland. Naar verwachting start Invest-NL dit jaar definitief.

  Invest-NL biedt ondernemers een loket voor risicokapitaal, garanties, exportkredietverzekeringen en internationale financieringsprogramma's. Daarnaast gaat het in binnen en buitenland maatschappelijke projecten ontwikkelen en waar nodig meefinancieren. Het programma richt zich vooral op onderwerpen als energietransitie, mobiliteit, infrastructuur, circulaire economie, digitalisering en onderwijs. Nederland volgt met de oprichting van het  Invest-NL het voorbeeld van andere EU-landen.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten