De gemeente Hollands Kroon kent geen pardon en dus staat de familie Imming uit Wieringerwerf straks echt op straat

Datum:
 • donderdag 18 april 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Wieringerwerf -  Het college wijst een verzoek tot herziening van het bestemmingsplan af.
  Mike Deutekom 18-4-2019


  Trucker Paul Imming moet met zijn vrouw Daphne en kinderen Arjan, Carin en Sietse echt hun woning aan de Schelphorst 58 in Wieringerwerf verlaten, vindt het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon. Het college wijst een verzoek tot herziening van het bestemmingsplan af.
  De familie Imming woont volgens de gemeente Hollands Kroon illegaal in het appartement boven hun bedrijfshal.
  Legalisatie is volgens B en W niet mogelijk omdat dat niet mag volgens het bestemmingsplan. Een door Imming voorgesteld nieuw bestemmingsplan willen B en W niet overnemen.
  Volgens wethouder Theo Groot kan dat ook niet omdat met legalisatie de omliggende bedrijven in hun rechten worden geschaad.
  Volgens Imming is dat niet het geval, aangezien zijn schoonouders op het naast gelegen nummer 56 wonen en met die woning dus ook al rekening gehouden moet worden.
  ,,Bovendien heeft op nummer 58 tussen 1989 en 2010 altijd al een woning gezeten. Alleen is die in 2010 door een fout weggesaneerd in de administratie van de gemeente. Onze hoop is nu op de gemeenteraad gevestigd. Die gaat zich er donderdag over buigen.’’
  Noordhollands Dagblad


  9 reacties :

  Anoniem zei

  Je zou haast gaan denken dat ze hun energie en plezier er bij de gemeente Hollands Kroon er uit halen om mensen en bedrijven doelbewust te ruïneren met allerlei geestelijke terreur. Wie besluiten dit, wie zijn handtekening(en) staan eronder? Specialist in strafrecht inhuren, en de "wie's" aanpakken in het strafrecht daar waar mogelijk.

  Anoniem zei

  De wethouder is toch verantwoordelijk voor de uitvoering?

  Dekker zei

  "Legalisatie is volgens B en W niet mogelijk omdat dat niet kan volgens het bestemmingsplan."
  De diverse colleges van Hollands Kroon, voorheen Anna Paulowna, hebben zich nooit iets aangetrokken van welk bestemmingsplan dan ook. Voor vrienden en familie werd probleemloos afgeweken van de bestemmingsplannen.
  Een van de talrijke voorbeelden van het negeren van bestemmingsplannen, wetten en regels is "Royal" ZAP. Alle regels en ook het bestemmingsplan werden aangepast of genegeerd.
  Nu het een gezin betreft wat niet in de vriendenkring van een van de wethouders of hoge ambtenaren vertoeft, moet het plaatsmaken vanwege een bestemmingsplan. Dit college doet ook meer voor buitenlandse seizoenwerkers dan voor haar eigen bevolking en past dan ook probleemloos bestemmingsplannen aan om de buitenlanders te huisvesten. Dat is toch geen enkel probleem?

  Anoniem zei

  Een prominent lid van de VVD heeft in deze gemeente een woning met aangrenzend een kantoorpand. Het kantoorpand staat als zodanig benoemd in het bestemmingsplan. Volgens de redenatie van het College mag dit kantoorpand dus niet bewoond worden.
  Des te vreemder is het dan dat een jong gezin uit een eigen woning moet omdat het bestemmingsplan niet aangepast zou kunnen worden terwijl die VVD'er probleemloos een vergunning krijgt om zijn kantoorpand uit te breiden zodat het als verhuur appartement(voor seizoenwerkers) gaat dienen.
  Kunnen we een dergelijk College nog serieus nemen?

  Anoniem zei

  Kunnen we een dergelijk College nog serieus nemen?
  De meningen zijn hierover verdeeld, maar kunnen we als inwoners van Hollands Kroon zowel het College als nagenoeg de gehele gemeenteraad nog wel serieus nemen?
  Het is te wensen dat onze nieuwe burgemeester mevrouw Van Dam hier duidelijk stelling tegenin zal nemen en hier handelend tegen op zal treden.

  Anoniem zei

  Laatste anoniem: mevrouw van Dam zal net zo eindigen als anderen die zich ingespannen hebben om de zwaar verziekte bestuurscultuur in de Kop van Noord Holland aan te pakken. Tenminste, mocht zij veranderingen willen doorvoeren om de verziekte bestuurscultuur, die uitgemond is in een netwerk dat elkaar op alle mogelijke manieren bevoordeeld, en inwoners en ondernemers structureel benadeeld. Of je doet mee met de corruptie/ fraude, of het leven word je zo zuur mogelijk gemaakt. Politiek en ambtenarij anno 2019 in Hollands Kroon.....

  Geezer zei

  Kennelijk is de materie moeilijk: De familie geeft illegaal een woning gebouwd in een deel wat onderhevig is aan milieuvergunningen. Zou de familie alsnog vergunning krijgen moeten de bedrijven die gebruik maken van die milieuvergunning daar weg. Is dat eerlijk dan? Bovendien heeft de familie elk beroepstermijn die de wet biedt laten verlopen om uiteindelijk met een wanhoopspoging bij de gemeenteraad aan te kloppen.
  De gemeente heeft wel communicatie-issues zo hier en daar, maar corruptie is echt heel wat anders.

  Anoniem zei

  Corruptie is inderdaad iets anders, maar deze mensen zijn wel op het verkeerde been gezet door (alweer) ondeskundige ambtenaren. De familie wordt gesteund door hun buren.

  Geezer zei

  De buren is in de adhesiepoging nagelaten te vertellen dat als de familie alsnog vergunning krijgt, de waarde van hun pand met de helft daalt. Dat heeft te maken met het niveau van de milieuvergunning die er voor die wijk geldt.
  Ondeskundige ambtenaren zijn niet aan de orde: Als u bouwt zonder vergunning kan het heel lang duren voordat de gemeente dat ontdekt, dat maakt uw overtreding echter niet ongedaan.

  Een reactie posten