’Uitbreiding camping Waddenzee past in ambities Hollands Kroon’

Datum:
 • woensdag 20 maart 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Een ondernemer die met een plan komt waar de gemeente nu net op zit te wachten.
  Mike Deutekom - 20-3-2019


  Dat speelt er rond Camping Waddenzee, zegt wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon. „De ondernemer komt met een plan dat helemaal past in onze ambitie om de recreatie rond het Amstelmeer te versterken.”
  Het is een nood die omgezet wordt in een deugd, legt Meskers uit. De camping moet opnieuw worden ingericht omdat de caravans nu te dicht op elkaar staan. Dat is in strijd met de brandveiligheidseisen. Wil de campingeigenaar hetzelfde aantal standplaatsen houden, dan is er meer ruimte nodig. De camping moet uitbreiden.
  „Dat plan is niet nieuw”, zegt wethouder Theo Groot (ruimtelijke zaken). „Samen met de ondernemer werken we hier al een jaar of vijf aan. Aanvankelijk wilde men de camping in oostelijke richting uitbreiden omdat die grond al in eigendom was. Maar dat leverde problemen op bij de provincie, omdat daar beschermde tuunwallen (erfafscheidingen,red. ) liggen. Daarom is besloten dat er in westelijke richting wordt uitgebreid, op grond die nu nog van de gemeente is.”
  „Daar zijn we blij mee, want deze ontwikkeling past bij de wens bij de gemeente om het Amstelmeer een robuuster recreatief karakter te geven”, vult Meskers aan.
  Niet alleen komt er meer ruimte voor de standplaatsen, ook wordt de horecavergunning op de camping verruimd.
  Daar waar er eerst alleen een kantine was toegestaan, kan er nu een volwaardig restaurant worden opgezet. Met de mogelijkheid om er - op incidentele basis - feesten te organiseren. Dit omdat er in de omgeving van de camping diverse horecazaken gesloten zijn en er behoefte zou zijn aan een restaurant waar een feestje is te vieren.
  Meskers: „Maar er wordt meer mogelijk met meer faciliteiten. Denk aan een verbeterde trailerhelling, een vaste of drijvende steiger en een fietsenstalling.
  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten