Oud-ambtenaar hoeft niet aan te blijven bij Hollands Kroon van bestuursrechter; ’Ik kan het wettelijk niet afdwingen’

Datum:
 • woensdag 27 maart 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • De gemeente Hollands Kroon hoeft van de rechtbank Peter Vlaming uit Twisk niet in dienst te houden.
  Lydia Jasper


  Vlaming (66) werd in oktober vorig jaar met pensioen gestuurd en was het daar niet mee eens.
  Volgens hem had de gemeente Hollands Kroon verwachtingen bij hem gewekt. Toen hij toch na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd moest stoppen, liet hij het er niet bij zitten en stapte naar de rechter.
  ,,Ik kan het wettelijk niet afdwingen dat ik mag blijven’’, is Vlamings conclusie nu. ,,Ik moet me erbij neerleggen. Ik vind het echt heel jammer, want het werk bevalt me uitstekend. Ook vind ik het jammer niet meer te kunnen samenwerken met mijn directe collega’s.’’
  Eind januari diende de zaak bij bestuursrechter M. Oomens. Zij vroeg zich toen af of Peter Vlaming onmisbaar was voor de gemeente Hollands Kroon.

  Ervaring

  ,,In principe volgt eervol ontslag na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd’’, vertelde zij toen. ,,In bijzondere gevallen kan daar vanaf worden geweken. Als de werknemer over specifieke ervaring beschikt en onmisbaar is. Is daar sprake van? Ook moeten beide partijen het eens zijn.’’
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten