Forum 'is here to stay'

Datum:
 • vrijdag 29 maart 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Haarlem - Debat op installatieavond over verkiezingen niet van harte gevoerd.


  Peter Schat 29-3-2019

   Dat Forum voor Democratie een plek in de Noord-Hollandse coalitie verovert is geen
  vanzelfsprekendheid. Zoveel werd gisteravond tussen de regels van de toespraken door wel duidelijk op wat als feestelijke installatievergadering van de nieuwe Staten was bedoeld.

  Afgelopen maandag nam fractieleider Johan Dessing van Noord-Hollands grootste partij in een openbare bijeenkomst het initiatief tot de coalitievorming. Dat er gisteren andermaal in openbaarheid gewoon werd door onderhandeld kregen de aanwezige genodigden - familie en (partij)relaties van de 55 nieuw te installeren Statenleden - er gratis bij.

  Fractieleidster Zita Pels van Groen- Links, de tweede winnaar van de verkiezingen, had een debat ter duiding van de verkiezingsuitslag aangevraagd. Omdat alleen Forum en PVV tegenstemden, met twaalf van de 55 stemmen, ging het door.

  Wil van Soest, van 50Plus, zei in haar maiden speech niet mee te willen doen aan het debat, dat in haar ogen alleen voor de bühne werd opgevoerd.

  Ook PVV'er Marco Deen stoorde zich er aan. ,,Wat een feestje moet zijn voor nieuwe Statenleden krijgt een politiek randje. Jammer."

   Wennen 

   llse Zaal (D66) was blij met het debat: "We zitten hier toch om politiek te bedrijven?" Pels maakte duidelijk dat zij een coalitie met Forum niet ziet zitten, 'omdat de twee winnaars qua inhoud lijnrecht tegenover elkaar staan.'

  Cees Loggen (VVD net als Forum en Groenlinks met negen zetels in de Staten) vond het irritant dat Forum nog niet heeft laten zien voor welke provinciale punten te staan. Reden om Forum  niet uit te sluiten, vond hij dat Dessing maandag in zijn ogen afstand had genomen van uitspraken van  landelijke partijleider Baudet over de positie van de vrouw en het verband tussen intelligentie en ras.

  Duidelijk dat de PvdA nooit samen zal werken met Forum was  Adnan  Tekin (PvdA): "De partij staat haaks  op alles waar de PvdA voor staat."

  Dessing stelde  de meningen overziend 'dat we  duidelijk nog moeten wennen aan elkaar'. "Forum voor Democratie is here to stay,  dus wen er maar aan"

  Maandag komt informateur Hans Smits met een verslag.

   Pels blikte alvast  vooruit: "Wij denken niet dat we verder komen en staan open voor het verkennen van samenwerken met de VVD."

  Noordhollands Dagblad
  1 reacties :

  Anoniem zei

  De hypocrisie van de oude politiek is tenen krommend, ze leren het nooit.
  Partijen als D'66, Groen Links en de PvdA zijn een gevaar voor de autochtone burgers die een normaal verstand hebben, dat kan van de leden en aanhangers van de 3 eerder genoemde partijen niet worden gezegd.

  Een reactie posten