Megastal aan Molenweg in Middenmeer verstoort slaap van de buurman: oordeel aan de Raad van State

Datum:
 • dinsdag 19 februari 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer - De af- en aanvoer van pluimvee bij de firma Sol aan Molenweg 9 in Middenmeer leidt tot lawaaioverlast bij overbuurman Pieter van Til. Woensdag buigt de Raad van State zich over de kwestie.

  Winnie van Galen 19-2-2019
  Van Til kaartte de kwestie vorig jaar aan bij de rechtbank nadat hij bij de gemeente geen gehoor had gevonden. De rechtbank verklaarde het beroep ongegrond, waarna Van Til het hogerop zocht. Van Til blijft op het standpunt staan dat de omgevingsvergunning voor de bouw van de megastal op onterechte gronden is verleend. Er anders gezegd ’creatief met de te verwachten geluidsoverlast is omgegaan’. Sol was in het verleden akkerbouwer en schakelde in 2014 om naar pluimvee. Achter de boerderij verscheen een stal voor zo’n 160.000 kuikens. De af- en aanvoer gebeurt voor een deel ook ’s nachts en in de vroege ochtend, aldus de bezwaarmaker. Dat heen en weer rijden verstoort zijn nachtrust. Het zou aanmerkelijk schelen als de inrit naar de megastal zou worden verlegd, maar dat is door Sol afgewezen omdat het hem te veel geld kost, aldus Van Til. Wel werd er een geluidsmuurtje ter hoogte van de weegbrug gebouwd, maar dat biedt weinig soelaas, meent Van Til die ook last zegt te hebben van stankoverlast. „Als je dan ook ’s nachts uit je slaap wordt gehaald, ben je niet zo verdraagzaam meer.”

  Noordhollands Dagblad    4 reacties :

  Anoniem zei

  Bio industrie is dierenleed. Verstandig om geen dieren meer te eten, want je krijgt de trauma s van die dieren ook binnen. Plus omdat mensen niet geschikt zijn om dieren te eten neemt het energie van je, in plaats van te geven.

  Anoniem zei

  Iedereen weet dat dit soort veefabrieken veel overlast veroorzaken. In de eerste plaats bij de staldieren, maar ook bij de onwonenden. Toch wordt veeboeren geen strobreed in de weg gelegd in deze op en top boerengemeente, waar boeren belangrijker zijn dan mensen en dieren.

  Anoniem zei

  Moet je als burger (geen boer CDA) een dakkapelletje aanleggen dat 2 cm. te breed is. Nou, de gemeente komt
  hem er persoonlijk afhalen hoor.
  Stop met de gesubsidieerde veehouderij.

  Dekker zei

  De meeste mensen weten zo langzamerhand wel dat megastallen ontzettend dieronvriendelijk zijn, maar wat voor mens moet je zijn om zoveel dieren op een dergelijke manier te willen mishandelen om over hun rug rijk te worden?
  Hoe is het mogelijk dat een gemeente en in dit geval een wethouder van het CDA aan dergelijke smeerlapperij wil meewerken?

  Een reactie posten