Den Helder biedt Rob Scholte ’enkele tienduizenden’ om megaclaim te laten vallen

Datum:
 • donderdag 28 februari 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - De gemeente Den Helder heeft er enkele tienduizenden euro’s voor over om een nieuwe rechtszaak tegen kunstenaar Rob Scholte te voorkomen en een torenhoge schadeclaim af te wenden.
  28-2-2019
  Dat zegt verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters. In januari oordeelde de Alkmaarse rechtbank dat de gemeente onrechtmatig heeft gehandeld door de onderhandelingen met Scholte over de aankoop van het voormalige postkantoor af te breken.
  De gemeente is het daar niet mee eens en tekende hoger beroep aan.
  Tegelijkertijd is aan de advocaten van Scholte gevraagd te onderhandelen, in de hoop een inhoudelijke behandeling van het hoger beroep te voorkomen en de aangekondigde torenhoge schadeclaim naar aanleiding van de uitspraak van tafel te krijgen.
  Het hoger beroep is aangetekend om te voorkomen dat de gemeente haar rechten daarop verspeelt.
  Lees ook: Rechtbank: gemeente Den Helder handelde onrechtmatig jegens kunstenaar Rob Scholte [update] Advocaat Benno Friedberg vindt het fijn dat de gemeente na aanhoudende verzoeken om in gesprek te gaan, dat nu wél wil doen. ,,Maar ik ga alleen in gesprek als er een wethouder bij zit die gevolmachtigd is besluiten te nemen. Ik heb al tweemaal meegemaakt dat dat niet het geval was, ik doe dat geen derde keer.’’
  Wouters zegt dat hij alleen volmacht heeft om te onderhandelen over een vergoeding van onkosten die te maken hebben met dit vonnis. Dat zou om hooguit enkele tienduizenden euro’s kunnen gaan.
  Volgende week woensdag ontmoeten beide partijen elkaar bij de kantonrechter. Die beoordeelt of de gemeente de kunstenaar uit het Rob Scholte Museum had mogen zetten.
  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Zo Rob, ik zou zeggen tegen de gemeente Den Helder (het Beiroet van de noordkop) hou die kutcentjes van je. IK GA VOOR HET GROTE GELD. Ja, zo rollen de boven ons gestelden. Als de gemeente Den Helder gelijk had dan zouden ze hem nu niet met een fooi willen afschepen/afkopen.
  Dit is hoe de (r)overheid met zijn burgers om gaat.

  Een reactie posten