CDA’er Jaap Bond: ’Serieuze belangstelling investeerders voor Pallas’

Datum:
 • donderdag 28 februari 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Alkmaar - Verschillende marktpartijen hebben serieuze interesse om te investeren in de Pallas reactor die in Petten moet worden gebouwd.
  Roel van Leeuwen 28-2-2019

  Dat zei de Noord-Hollandse gedeputeerde Jaap Bond tijdens een verkiezingsdebat in Alkmaar.
  De reactor, die vooral bedoeld is voor de productie van medische isotopen, moet de opvolger worden van de huidige hoge flux reactor in Petten. Maar het project, dat minimaal 600 miljoen euro (Bond noemde een bedrag van 800 miljoen) moet kosten, kan alleen tot stand komen als private partijen hierin investeren.
  Tegenstanders van de reactor betwijfelen of er voldoende interesse vanuit de markt is. Zij vrezen niets terug te zien van de 40 miljoen euro die de provincie Noord-Holland heeft geleend aan de stichting die de komst van Pallas moet voorbereiden.
  Tijdens een verkiezingsdebat in Alkmaar repte CDA’er Jaap Bond - die als gedeputeerde verantwoordelijk is voor het Pallas-dossier - dat er twee partijen zijn die bereid zijn om in het project te investeren. Er zou zelfs binnenkort een intentieovereenkomst worden getekend.
  Een woordvoerster van Pallas, die ook in de zaal zat, wilde niet veel kwijt. Wel bevestigde ze dat meerdere partijen serieuze belangstelling hebben voor het project.
  Eerder gaf Pallas-directeur Hermen van der Lugt in een interview met deze krant aan dat 2019 een cruciaal jaar wordt. Dit jaar moet duidelijk worden of er voldoende investeerders zijn.

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten