Vormfout ’redt’ eigenaar café Wapen van Holland

Datum:
 • woensdag 30 januari 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna -  De gemeente heeft een vormfout gemaakt bij het opleggen van de dwangsommen.
  Mike Deutekom 30-1-2019


  Koos Neijens van café Het Wapen van Holland in Anna Paulowna is opgelucht. Hij hoeft de gemeente Hollands Kroon geen 70.000 euro aan opgelegde bestuurlijke boetes te betalen. De gemeente heeft een vormfout gemaakt bij het opleggen van de dwangsommen.
  Dat heeft de commissie bezwaarschriften geconcludeerd. De gemeente legt zich bij die conclusie neer.
  ,,Maar we staan nog steeds achter de doelstelling waarom de boetes destijds met de Polderse kermis zijn opgelegd aan het café Het Wapen van Holland’’, zegt burgemeester Jaap Nawijn.
  ,,Het college vindt dat de boetes terecht zijn opgelegd maar legt zich bij het advies van de commissie bezwaarschriften neer. Anders krijg je juridische haarkloverij en daar is niemand mee gediend.’’

  Damocles

  Dat de zeventig mille van tafel gaat is terecht, stelt Koos Neijens.
  ,,Ik noem het terecht omdat heel veel dingen rond het opleggen van die boetes niet klopten. Zo moest ik aan eisen voldoen uit een brief van de gemeente die ik nooit heb ontvangen. Maar eerlijk is eerlijk, zo’n boete van 70.000 euro hangt toch als een zwaard van Damocles boven je hoofd. Daar heb ik veel gezeik van gehad, dat mag je best weten. Een andere onderneming was waarschijnlijk al failliet geweest.’’
  De gemeente legde met de Polderse kermis in juli boetes op voor onder meer het te vroeg opbouwen van de feesttent, het niet tellen van het aantal bezoekers en het niet afsluiten van de Nieuweweg en Stationsweg voor het verkeer.

  Gehoorschade

  Verder werd er geconstateerd dat er te laat muziek werd gedraaid, er geen watertappunten waren en dat bezoekers niet preventief waren geïnformeerd over gehoorschade. Dat waren voor de gemeente allemaal voorwaarden in de verstrekte vergunning, iets waarvan Neijens zegt niets af te weten.
  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Doelbewust, met voorbedachte raden, op zoek naar punten die niet kloppen. Normaal los je dit even met elkaar op, maar de gemeente Hollands Kroon zet in op doelbewust zoveel mogelijk geld wegtrekken bij ondernemers om haar eigen financiële wanbeleid dragelijker te maken. Dit is gewoon weer een voorbeeld van terreur richting een onderneming vanuit de gemeente Hollands Kroon. Misselijk zootje rancuneuze stakkers, opheffen die hele gemeente, nutteloze parasiterende figuren voor de samenleving.

  Een reactie posten