College Hollands Kroon blijft weg bij oplaten ballonnen

Datum:
 • woensdag 30 januari 2019
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - Het college van Hollands Kroon bezoekt geen evenementen als daar ballonnen worden opgelaten.
  30-1-2019
  Het zorgt voor schade voor natuur en milieu, aldus de gemeente. ’Dieren kunnen ballonresten voor voedsel aanzien en opeten, waardoor hun maag en darmen verstoppen’, zo luidt de verklaring van Hollands Kroon. ’Ballonnen zijn slecht afbreekbaar en blijven daardoor lang aanwezig in het milieu.’
  Ook vindt Hollands Kroon het oplaten geen goed idee vanwege de nabijheid van vliegveld De Kooy Den Helder en Zweefvliegcentrum Noordkop in Slootdorp. Wensballonnen worden door de brandweer afgeraden vanwege brandgevaar.
  Noordhollands Dagblad
  4 reacties :

  Anoniem zei

  Ballonnen oplaten. Wie heeft dit bedacht? Het is ongeveer net zo'n rot gewoonte om bij een begrafenis/ crematie te klappen.
  Nogmaals: Wie heeft dit bedacht? Bij een begrafenis ben je STIL.....
  dat zegt veel meer dan het domme geklap.

  Anoniem zei

  Er zijn genoeg inwoners van Hollands Kroon die een luchtballon willen huren bij een evenement zodat het hele college er in kan, zodat deze ver weg van Hollands Kroon op een onbewoond eiland afgezet kunnen worden. Blijkbaar hebben ze het door wat de plannen zijn.......

  Anoniem zei

  Een ballon geef je incidenteel aan een kind. Maar met een stille tocht gaan er duizenden. Onnodig.

  Sam Kooy zei

  Eén van de eerste positieve resultaten van het college incl.Raad, dat immer hun mond hieldt. Valt er nóg meer te prijzen ? Nee ! Vanwege de dictatoriale houding van onze 'vriend' "Nawijn" en consorte. Conclusie: schop onder zijn hol ofschoon hijzelf daar anders over dacht.

  Een reactie posten