Den Helder uit de problemen

Datum:
 • vrijdag 11 januari 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Den Helder - De gemeente Den Helder kan opgelucht ademhalen. De stad komt niet onder preventief toezicht van de provincie Noord-Holland.
  Delano Weltevreden 11-1-2019

  Dat blijkt uit een brief van Gedeputeerde Staten aan de Helderse gemeenteraad. Het dagelijks bestuur van de provincie is tevreden met de maatregelen die de gemeenteraad heeft genomen om de begroting 2019 en de meerjarenbegroting 2020-2022 structureel in evenwicht te brengen.
  Voor de periode 2020-2022 is het potje voor nieuw beleid met 650.000 euro verlaagd.
  Daarnaast is onder meer 130.000 euro bezuinigd op personeelskosten Sociaal Domein.

  Achteraf

  Dankzij deze maatregelen blijft het regime van repressief toezicht (achteraf) voor dit jaar van kracht.
  ,,Uiteraard ben ik tevreden met deze reactie van de provincie’’, zegt wethouder Kees Visser, binnen het college verantwoordelijk voor financiĆ«n. De provincie blijft echter alert, blijkt uit de brief. In het eerste kwartaal van dit jaar wordt ’een meer diepgaande analyse’ uitgevoerd naar de gemeentelijke begroting. Afhankelijk van de uitkomst volgt opnieuw overleg tussen de provincie en de gemeente.
  GS willen ook graag op de hoogte gehouden worden van de ’mogelijk grote risico’s’ die de gemeente loopt met Willemsoord BV en Port of Den Helder. Komende dinsdag praat de gemeenteraad over de kadernota, het financiĆ«le kader voor de komende jaren. Om te voorkomen dat er oeverloze discussies ontstaan, wordt de discussie geleid door De Argumentenfabriek uit Amsterdam. De Argumentenfabriek helpt organisaties nadenken over complexe vraagstukken.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten