Campinghouder en boer weer bij rechter

Datum:
 • woensdag 16 januari 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Nieuwe Niedorp -  Campinghouder  Paul Jan de Graaf (Het Witte Hek)  wil uitbreiden en de buurman, melkveehouder Henk Rentenaar, die tegen is omdat hij eventuele eigen uitbreidingsplannen gevaar ziet lopen.
  Winnie van Galen 16-1-2019   Partijen ontmoetten elkaar gisteren voor de tweede keer bij Raad van State.

  In 2015 stonden de campinghouder en de boer voor het eerst bij de Haagse bestuursrechter om het geschil uit te knokken. De rechter torpedeerde toen het plan van de campinghouder die er vijf recreatiewoningen en 38 standplaatsen bij wil. Dat was zowel een streep door de rekening van de campinghouder als van de gemeente Hollands Kroon die Het Witte Hek een vergunning had verleend.

  In 2017 paste de gemeente Hollands Kroon het bestemmingsplan (paadje 12 geheten) aan. Daarmee kreeg de camping de status van recreatiebestemming, iets wat in de oude gemeente Niedorp niet zo was geregeld, aldus een voorlichter van de gemeente. De melkveehouder kwam andermaal in het geweer. Met de procedure wil hij zeker weten dat hij niet in zijn bedrijfsvoering wordt belemmerd. ,,In het bestemmingsplan hebben we het goed voor de melkveehouder geregeld. Maar dat wil hij ook graag van de Raad van State horen," aldus de voorlichter. Uitspraak volgt.

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten