Bergense voert lijst Code Oranje aan

Datum:
 • maandag 21 januari 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Femke Ouëndag (54) uit Bergen wordt de allereerste lijsttrekker van de politieke beweging Code Oranje bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Noord-Holland op 20 maart.
  Matthie Bergman  21-1-2019

  De eerste vijftien mensen op de kieslijst hebben haar unaniem gekozen.
  De voormalige coach/producer in medialand heeft zich voor de functie aangemeld vanuit een missie: de wereld iets mooier maken. „Dat kan alleen als we het samen doen.”
  Ouëndag is raadslid voor GroenLinks in Bergen en al ruim een jaar betrokken bij de beweging. Zij gaat ervan uit dat het dubbele lidmaatschap geen problemen oplevert. Code Oranje wil de burger weer meer betrekken bij de besluitvorming van het bestuur of dat nu op gemeentelijk, provinciaal of landelijk niveau is.
  De noodzaak voor zo’n verbindende beweging wordt steeds groter, meent Ouëndag: „Steeds minder mensen voelen zich door de politiek serieus genomen. Veel mensen zijn het geloof in de bestaande politiek kwijtgeraakt. Dat is heel triest.”
  Maar mensen gaan ook steeds meer zelf lokale of regionale initiatieven ontplooien. Code Oranje wil deze ontwikkeling benutten om de brug tussen burger en politiek te herstellen, ook op provinciaal niveau.
  Ouëndag: „Het provinciale bestuur is nu te onzichtbaar, te abstract. Als lijsttrekker wil ik die burgerinitiatieven zichtbaar maken in de provincie en ons daarmee verbinden. Die burgers bepalen zo ook de thema’s op onze politieke agenda, die binnenkort bekend wordt.”
  Noordhollands Dagblad


  3 reacties :

  Anoniem zei

  Wat een sprookje!

  Anoniem zei

  Code Oranje!!!
  De naam en het raadslid zijn van Groen Links moet bij iedereen de alarmbellen doen afgaan.

  Anoniem zei

  Vriendjes met Westerkamp?

  Een reactie posten