Johan Remkes (VVD): ‘Binnen gevestigde partijen roeren zich democratie ondermijnende krachten’

Datum:
 • zaterdag 15 december 2018
 • in
 • Categorie:
 • Maar u mag natuurlijk niet weten welke partijen, welke krachten, hoe sterk ze zijn en hoe ze te werk gaan
  14-12-2018

  Ook binnen gevestigde politieke partijen roeren zich “krachten” die de democratie en de rechtsstaat willen ondermijnen. Dat maakt Johan Remkes, voorzitter van de staatscommissie die het parlementair stelsel onder de loep heeft genomen, op uit rapporten van inlichtingendienst AIVD. Remkes wil niet zeggen om welke in de Tweede Kamer vertegenwoordigde politieke partijen het gaat.

  Hoe die krachten eruitzien, hoe sterk ze zijn en hoe ze te werk gaan wil hij evenmin kwijt. “Maar daar zal in het verdere debat, ook in de Kamer, ongetwijfeld nog het nodige over gezegd worden”, zei de gewezen vicepremier op NPO Staatsradio 1.

  Het gaat in dit geval volgens hem niet om inmenging uit het buitenland. Dat sommige gevestigde politieke partijen zulke krachten tellen, betekent niet dat ze zich ook zelf antidemocratisch en antirechtsstatelijk opstellen, benadrukt Remkes.   Anp


  5 reacties :

  h.oldeboom zei

  VVD, CDA, D'66, GL, SGP, CU?

  Dekker zei

  Mijnheer Oldeboom, vergeet de PvdA niet want die doen er alles aan om de democratie te vernietigen in het belang van de migranten.
  Joden zijn een gerespecteerd volk, maar Joden zoals PvdA'er Lodewijk Ascher zijn van een zeer bedenkelijk niveau.

  Anoniem zei

  Karin Hildur Ollongren D66 die de sleepwet er doordrukte, het referendum om zeep hielp met D66 soms? En nu nog even het briefgeheim er af en er is helemaal geen privacy over voor de mensen in Nederland. Als Nederland nu eens bezet is door een criminele organisatie, wie kan er dan wat tegen doen als alle gemonitord door die criminele, misschien zelfs wel een terroristische organisatie? En zoek vooral de punten die gelijkend zijn met het niveau van de jaren dertig tot midden jaren veertig van de vorige eeuw!

  Mr. X zei

  VVD: Rutte - EU pathetisch leugenaar, charlantan en volksbedrieger; D'66: Ollengren (aristocratische heks)/Pechthold : moord op referendum - CDA/CU Buma/Segers: verraad aan de eigen christenheid en verraders van de historie van dit land en aan de gevallenen in WO2 - ; PvdA/GL: Asher + die jongen: verraad aan sociale idealen resulterend in een eco-fascistische samenleving.
  Vooralsnog gebeurt dit drama onder het mom milieu waar m.i. grof en boosaardig kapitalisme nu nog innig samenwerkt met ultra-links (PvdA/GL/D'66)totdat de bevolking zo ver uitgeknepen is dat massa-werkloosheid ontstaat welke niet meer opgevangen kan worden door de mensen een soort door de overheid verzonnen baantje te geven waarna de roden, in de eindstrijd in een periode van super inflatie en navenante chaos en ellende, hiervan het kapitaal de schuld zullen gaan geven teneinde de macht over te nemen. Daarna zullen de treinen niet naar het Oosten gaan rijden zoals in WO2, maar meer naar het noorden van dat fijne socialistische land Zweden, het geboorteland van Ollengren.
  Zullen mensen zoals ik dan toch weer met een roeiboot naar Engeland moeten vluchten?

  Anoniem zei

  Ga er maar van uit dat VVD'er Remkes geen woord aan het rapport heeft meegeschreven omdat het lijnrecht staat tegen over de plannen van VVD'er en communist, pathologische leugenaar, gender neutrale en narcistische premier Rutte. Remkes zal Rutte en zijn VVD nooit afvallen. Het rapport zal geschreven zijn door enkele intelligente ambtenaren die precies weten hoe de vork in de steel zit, het rapport is gewoon door de censuur van de overheid geglipt.

  Een reactie posten