Dreigende schorsing voor Statenlid

Datum:
 • zaterdag 1 december 2018
 • in
 • Categorie:
 • Haarlem - Statenlid Marnix Bruggeman heeft een laatste waarschuwing gekregen van commissaris van de Koning Johan Remkes.
  Peter Schat 1-12-2018

  Als de SP'er zich niet terughoudender opstelt in de kwestie rond de Heemsteedse manege Rusthof wordt hij door Remkes als Statenlid geschorst. 

  Het dreigement maakt op Bruggeman geen indruk.,,Flauwekul, om het plat te zeggen.Ik neem het dispuut dat ik met Remkes heb natuurlijk wel serieus, maar ik word er niet tien keer per nacht badend in het zweet van wakker. Hij geeft.een uitleg aan de wet die niet zegt wat er in de wet staat" 

  Het dispuut tussen de twee gaat erom of het Statenlid vorige maand tijdens een hoorzitting voor de Raad van State de eigenaren van de manege actief ondersteunde dan wel adviseerde. De Provinciewet verbiedt dat en volgens Remkes heeft het Statenlid zich er daar, al dan niet ogenschijnlijk, aan bezondigd. 

  De zaak draait om asbestvervuiling bij de manege, die maakte dat klanten wegbleven. Volgens Bruggeman is de vervuiling door de provincie veroorzaakt. ,,Het echtpaar MacDonald wordt gemangeld door de provincie. Dat gaat mij aan het hart en daarom kom ik voor ze op. Remkes moet toezien op de integriteit van Statenleden en dat doet hij heel goed. Je moet echter niet doorslaan door ze te verbieden dingen te doen waarvoor ze juist volksvertegenwoordiger zijn!' 

  De affaire speelt al enige tijd. Remkes heeft Bruggeman al eerder duidelijk gemaakt dat hij aanwezigheid van een Statenlid bij dergelijke zittingen ongewenst vindt. 

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  We moeten blij zijn dat er tenminste nog 1 Statenlid in Nederland is die zich de problemen tussen burgers en overheid aantrekt en hulp biedt.

  Anoniem zei

  Inderdaad, van andere Statenleden hoor je helemaal niets!

  Een reactie posten