Arbeidsmigranten moeten gaan wonen op recreatiepark De Wierde bij Den Oever

Datum:
  • woensdag 12 december 2018
  • in
  • Categorie: , ,
  • Hollands Kroon - Martijn Valk van De Huurwoningbemiddelaar uit Den Helder wil op recreatiepark De Wierde bij Den Oever huisvesting voor arbeidsmigranten realiseren.
    Lydia Jasper 12-12-2018

    Zijn wens is om het park van vijftig woningen uit te breiden met veertig chalets op de aangelegen grond.
    Patrick van Kuijen van Suo Marte Projectontwikkeling die over het park gaat, zegt dat er inderdaad contact met De Huurwoningbemiddelaar is geweest.
    „Maar als een andere partij dit soort ideeën oppert, verwijzen we altijd eerst naar de gemeente. Dat is loket 1. Moeten ze eerst maar onderzoeken of het wel mag. Daarna moet ik het nog willen verkopen. Ik heb daartoe geen concreet voorstel gehoord.”
    Hij vindt het dan ook voorbarig als dit idee al een plek krijgt in de krant. „Ik ben juist bezig met een herontwikkelingsplan voor het recreatiepark. Het park is er niet bij gebaat als het dan met arbeidsmigranten wordt geassocieerd. ”
    Valk ziet volop mogelijkheden voor het park, waar een recreatieve bestemming op zit. „Het ligt op een gunstige, rustige plek iets buiten de kern en vlakbij Agriport en Afsluitdijk. Op het park willen we camerabewaking en een huismeester die de klok rond aanwezig is.”
    Woordvoerster Noortje Slot van Hollands Kroon zegt dat er in oktober contact is geweest met De Huurwoningbemiddelaar. „Hun vraag was hoe de gemeente stond tegenover het goed georganiseerd huisvesten van arbeidsmigranten. In beginsel dus positief. Ze mogen een concreet plan sturen.”

    Noordhollands Dagblad

    1 reacties :

    Sam Kooy zei

    Op Wieringen migranten ? Eén was er al genoeg. De verfoeide z.g. Kroonprins na WO I. Weet je nog wel ?

    Een reactie posten